Pandurul şi Gorj Tv, interzis la UCB

Postul de televiziune Gorj Tv şi Pandurul nu au primit acreditare pentru a participa la un eveniment desfăşurat astăzi la Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Lucrurile au mers atât de departe încât Senatul Universităţii a votat pentru interzicerea jurnaliştilor de la Pandurul şi Gorj Tv la eveniment. Nu vrem să credem că rectorul Adrian Gorun nu vrea ca evenimentul organizat să fie promovat în cel mai citit ziar din Gorj şi la cel mai urmărit post de televiziune. Rectorul Adrian Gorun le-a cerut membrilor Senatului să aprobe lista cu presa care are acces la UCB.

Potrivit purtătorului de cuvânt Mirabela Tufan, universitatea a trimis cereri de acreditare la toate instituţiile de presă, mai puţin celor două. Excluderea noastră nu poate fi decât un răspuns necioplit la articolele de presă publicate în Pandurul. În repetate rânduri am relatat despre atitudinea autoritară a rectorului Adrian Gorun având mărturii ale celor care au luat contact cu acesta.

Rectorul Adrian Gorun a demonstrat că nu suportă să fie criticat, ci doar adulat. Ultima probă în acest sens este faptul că profesorul Pantelimon Manta a ajuns în comisia de etică şi disciplină doar pentru că întrebat de Pandurul a îndrăznit să spună ceea ce gândesc şi alţi zeci de profesori din universitate: că rectorul Adrian Gorun conduce într-un mod dictatorial.

Reamintim rectorului Adrian Gorun că Universitatea nu este moşia sa, unde pot merge doar cei care-l adulează, ci este instituţie susţinută din bani publici, unde poate intra oricine doreşte.

Evenimentul organizat de UCB pe bani publici se referă la oferirea titlului de Honoris Causa profesorului Andrei Marga. Mai mult decât atât, în cinstea acestuia, UCB va băga bani şi într-o revistă numită „Academica Brâncuşi”.

Maria BÎRCU

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: