Pănescu: Doar sâmbăta avem mai mulți turiști

Stațiunea montană Rânca este una dintre cele mai vizitate zone din județul Gorj. În contextul epidemiologic actual, unii turiști preferă să evite aglomerația de la mare și vin la aer curat. Din păcate, numărul celor care merg să se plimbe la munte a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, spune șeful cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu.

În timpul săptămânii, stațiunea montană este aproape pustie, cei mai mulți turiști fiind sâmbăta. Cei mai mulți sunt în tranzit, mai ales în timpul săptămânii, mai spune Pănescu.

”Sunt turiști, dar mai slab față de anii precedenți. Undeva spre jumătate, doar în weekend sunt mai mulți, sâmbăta de preferință. Cei mai mulți sunt în tranzit. În jur de 30% în timpul săptămânii și 90% sâmbăta”, a spus acesta.

Pănescu se arată revoltat pe autorități că nu au luat măsurile necesare ca turiștii să poată mânca în restaurantele din stațiune: ”Am amenajat câteva terase exterioare. Sunt foarte puțini care mănâncă. Cei care se întorc de la mare sau de unde vin au chifteaua în portbagaj. Din septembrie, mulți dintre noi vom fi nevoiți să închidem ce avem”.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: