Care sunt cele mai frumoase plaje din România

Pe perioada acestei veri, majoritatea turiștilor români vor căuta plajele autohtone, date fiind pericolele la care s-ar expune călătorind în afara țării. În țară puteți alege dintre plajele românești care, chiar dacă nu oferă mereu serviciile dorite, au o frumusețe aparte.

Plaja Vadu oferă o frumușețe sălbatică celor care sunt deciși să caute așa ceva. Deși majoritatea tinerilor optează pentru stațiunile ce oferă distracție, există și variante mai retrase.

Plaja Vadu se numără printre cele mai sălbatice din România. De asemenea, este alegerea ideală pentru cei care vor o vacanță departe de aglomerație. Întinderea de nisip se găsește în comuna Corbu, la doar 15 kilometri depărtare de satul Vadu. Frumusețea acestui loc constă în liniștea tulburată doar de valurile mării. Totodată, nisipul fin, scoicile, melcii și apa mării completează peisajul.

Plaja Gura Portiței are o întindere de nisip de 4 kilometri. Acest loc desprins din Rai se află la aproximativ 50 kilometri de Tulcea, în fostul sat de pescari Gura Portiței. El aparție de rezervația naturală Delta Dunării și deci este accesibil cu șalupa sau vaporul. Drumul până la un mijloc nautic trebuie parcurs pe șoseaua Constanța-Tulcea, până la Jurilovca. Pentru a ajunge pe plajă trebuie să parcurgi un drum de o oră și jumătate cu barca, însă merită așteptarea. Elementul spectaculos este faptul că fâșia de nisip desparte Marea Neagră de Lacul Golovița. Peisajul este și el inedit, demn de admirat.

La 30 de kilometri de Gura Portiței se dezvăluie o plajă mai puțin accesibilă. Aceasta pare să își păstreze virginitatea tocmai prin prisma drumului anevoios. Astfel, este nevoie de o barcă pentru câteva ore pentru a ajunge la destinație. Totuși, la fața locului, peisajul este spectaculos, demn de o experiență unică. Pe de altă parte, turiștii care ajung la plaja Perișor trebuie să țină cont că nu există facilități în zonă. Cea mai apropiată localitate este Dunăvățu de Jos, loc unde se pot și caza vizitatorii. De asemenea, o altă soluție ar putea fi excursia cu cortul în această zonă.

Plaja Mamaia este cea mai cunoscută și rămâne centrul distracției. Extrem de modernă, plaja din stațiunea Mamaia este locul preferat de tineri. Turiștii dornici de distracție găsesc aici numeroase cluburi, baruri, terase și restaurante. Iar muzica răsună de dimineață până seara. Totodată, cei care preferă sporturile nautice se pot bucura de timpul petrecut în Mamaia.

Vizualizări: 1,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: