Vacanță de o vară în Gorj. Vezi locul ales de turiști!

O vacanță de o vară sau o vară de vacanță sunt variantele alese de mai mulți turiști veniți în Gorj cu rulotele, departe de agitație, dar și feriți de coronavirus. Nu este primul an când se întâmplă asta, dar acum numărul acestora a crescut. Turiștii stau în imediata apropiere a Peșterii Muierilor și nu doar că respiră aer curat, dar consumă și produse bio de la localnici. Autoritățile locale din Baia de Fier se gândesc să amenajeze aici o zonă de campare cu toate utilitățile necesare.

Cei care aleg să-și petreacă toată vara la Baia de Fier sunt trecuți de prima tinerețe, la pensie, și caută un loc liniștit și nu foarte costisitor. Majoritatea celor care vin cu rulotele sunt din județele învecinate și fac acest gen de turism de câțiva ani.

”Sunt familii de pensionari care vin cu rulota și stau la Baia de Fier toată vara. Frumusețea zonei, aerul curat i-a cucerit și au rămas îndrăgostiți de zona din imediata apropiere a Peșterii Muierilor. Avem câțiva turiști din Vâlcea care vin de patru ani și stau aici cât ține vara. Printre ei este și un fost primar al unei comune din Vâlcea care a fost cucerit de frumusețea și liniștea din Baia de Fier”, a precizat primarul Dumitru Turbăceanu.

Cheltuielile sunt minime, dacă luăm în calcul faptul că nu li se percepe nici un leu pentru campare. Venirea turiștilor la Baia de Fier este un câștig și pentru localnicii din zonă, asta pentru că cei veniți în vacanță vor produse bio și specifice zonei. ”Noi nu le percepem nicio taxă pentru că stau campați acolo, pentru că nu le oferim nicio condiție în afară de cele date de natură. Este un mare beneficiu că vin turiștii aici și stau câteva luni, pentru că în felul acesta și localnicii pot să-și vândă produsele. Cei care stau cu rulotele merg în sat și cumpără ca să mănânce. Sunt adepții produselor bio, carne, brânză, ouă, lapte, legume și în felul acesta au de câștigat și producătorii noștri”, a mai spus primarul din Baia de Fier.

Pentru că zona este din ce în ce mai căutată, primarul vrea să amenajeze spații speciale pentru rulote, cu toate utilitățile necesare. ”Noi vrem să construim un parc acolo pentru rulote, să facem toate condițiile, să le oferim oamenilor servicii de bună calitate și poate atunci vor trebui să plătească ceva ca să ne acoperim și noi cheltuielile. Sperăm să obținem fonduri europene sau guvernamentale, pentru că din bugetul local e mai greu să faci o astfel de investiție”, a declarat primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

Vizualizări: 5,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: