Panică pentru zeci de bolnavi internați în spital. "Eu aveam perfuzie pusă și a venit o asistentă: Ieșiți, că este incendiu!"

Activitatea a revenit la normal în cele două secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce a izbucnit un incediu la un lift de serviciu și au fost clipe de panică atât printre angajați, cât și în rândul bolnavilor. Peste 50 de pacienți au fost evacuați și s-au adăpostit pe băncile din parcul de lângă spital sau direct pe iarbă. Mulți operați de puțin timp au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale să poată ieși din spital. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Liftul cu probleme a fost sigilat și urmează să fie verificat de specialiști și abia apoi repus în funcțiune.

În total, 53 de pacienți au fost evacuați din saloanele secțiilor de Chirurgie I și II, situate la etajele doi, respectiv trei ale clădirii situate pe strada Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. Cei care s-au putut deplasa au ieșit singuri, ceilalți au fost scoși de cadrele medicale cu scaunele cu rotile sau pe tărgi.

„Ne-au evacuat cu un alt lift. Ne-au adus până în parc, ca să fim în siguranță. Eu sunt operat de două zile. Stăteam în salon, așteptam următorul tratament. Am auzit mașinile de pompieri și mi-am dat seama că era ceva în neregulă. La noi în salon n-a ajuns fumul. Am fost anunțați să evacuăm în liniște și fără probleme”, a spus un pacient.  „A trebuit să ieșim că era fum și am început să tușesc. Ne-au ajutat asistentele să coborâm. Ne-au zis: Ieșiți afară, ieșiți afară, că e incendiu! Saloanele erau toate pline. Toți aveam branule, eu aveam perfuzia”, a spus un alt bolnav.

Cei mai mulți au fost operați de câteva zile, alții urmau să intre în sala de operații. „Ne-au spus să ieșim repede în curte cei care putem să ne deplasăm, că e un incendiu. Eu urmează să mă operez. Eram în salon, la etajul doi”, a spus un alt bolnav care s-a adăpostit în parcul de lângă spital.

Oficialii spitalului susțin că liftul avea toate avizele la zi. Urma să fie verificat în luna octombrie a acestui an. A fost reabilitat în 2015.

Din primele date, un cablu electric suprasolicitat ar fi fost cauza incidentului. „A fost vorba de o degajare de fum. S-a întâmplat din cauza unei defecțiuni la instalația liftului. Un lift care nu este extrem de solicitat, este un lift de personal, un lift nou. Au fost afectați 53 de pacienți care au fost evacuați la timp în curtea spitalului. Secțiile de Chirurgie I și II au fost afectate. Nu au mai fost niciodată probleme. Este un lift de personal. Se fac lucrări de reabilitare, dar nu neapărat în zona liftului”, a declarat Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Galerie foto








Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: