Protest pe Calea Eroilor

„Împreună pentru Calea Eroilor”. Sub acest slogan va avea loc un marș menit să atragă atenția asupra problemelor interminabile de pe Calea Eroilor. Lucrările de modernizare ar trebui recepționate peste doar câteva zile, însă acestea sunt departe de a fi finalizate. Muncipalitatea nu a luat încă o decizie, fiind pe masă atât rezilierea contractului, cât și prelungrea acestuia, cu plata unor penalități de către constructor. 

Evenimentul este programat pentru data de 7 iulie. Traseul este Bulevardul Constantin Brâncuși, Primăria Târgu Jiu– „Poarta Sărutului” din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu – Strada Calea Eroilor – Parc Coloana Infinitului.

„Scopul organizării acestui marș este de a atrage atenția opiniei publice locale și naționale cu privire la importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția asupra modului dezastruos în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020. Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO”, este mesajul transmis de Grupul Civic Gorj.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: