Paralescu şi Mitescu - miniştri, primari sau bandiţi?

Înarmaţi cu pancarte prin care îşi manifestau dezaprobarea pentru desfiinţarea şcolii sau cereau demisia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, aproximativ 150 de părinţi şi elevi din cartierul Vădeni al municipiului Târgu Jiu au protestat sâmbătă în faţa Prefecturii Gorj împotriva închiderii Şcolii generale Nr. 7. Chiar dacă pe pancarte aveau numele inspectorilor şcolar, elevii nu ştiau nimic despre aceştia şi nici cine sunt.

Peste 150 de părinţi şi elevi nu se află la prima acţiune de acest gen, astfel de manifestaţii fiind organizate şi în urmă cu câteva săptămâni la Şcoala Generală Nr. 7 din Vădeni. Atât părinţii cât şi copiii care studiază în această unitate de învăţământ nu mai au linişte de când IŞJ a luat decizia comasării şcolilor. Ei vor fi nevoiţi din toamnă să înveţe la Şcoala 2 din Cartierul CAM, lucru care-i nemulţumeşte pe părinţi, dar şi pe copii.

Până acum, părinţii au fost cei care şi-au arătat nemulţumirile faţă de această decizie de comasare a celor două şcoli, dar sâmbătă au ieşit să protesteze în Piaţa Prefecturii şi copiii. Ei au venit pregătiţi de acasă cu sloganuri pe care le-au scandat timp de două ore în faţa Prefecturii, dar şi cu pancarte cu mesaje pentru conducerea Inspectoratului Şcolar. „Am venit să protestăm pentru că nu vrem să se închidă şcoala noastră în care am învăţat din clasa I şi unde am făcut şi grădiniţa. Ne-am obişnuit cu profesorii, cu colegii şi nu vrem în altă şcoală. Nu vrem să se închidă şcoala noastră. Nu putem să facem naveta zilnic şi nici nu avem bani să dăm la troleibuz şi pe lângă asta se pierde şi foarte mult timp. Mai bine ne ia cornul şi laptele, decât să ne închidă şcoala. Era foarte aproape pentru noi să ne ducem acolo, nu vrem în altă parte”.

Nu-şi mai dau copiii la şcoală

Deşi nu ştiu prea bine cine sunt domnii Mitescu, Paralescu şi doamna Bibere, copiii au scandat mesaje jignitoare. „Nu ştiu cine este Mitescu, Paralescu, Bibere. Ştiu doar că sunt nişte oameni răi care vor să ne închidă şcoala. Sunt nişte hoţi. Cred că lucrează pe la primărie sau la Ministerul Educaţiei. Nu ştim exact, că noi nu facem politică”, asta a precizat un elev care a protestat în Piaţa Prefecturii.

Părinţii sunt şi ei foarte supăraţi şi ameninţă că nu-şi vor mai lăsa copiii la şcoală. „Nu-i posibil să se închidă şcoala asta că vrea Mitescu, Paralescu şi cu Bibere. Cred că e cea mai veche şi cea mai mare şcoală din oraş iar ei vor să pună lacătul pe ea. În şcoala asta am învăţat şi noi şi vrem ca şi copiii noştri să înveţe tot aici. De ce să facă naveta dacă au şcoală lângă casă. Cine ne dă bani de autobuz. Copiii sunt mici, unii nu ştiu să meargă cu troleibuzul, cine are grijă de ei? Pur şi simplu îşi bat joc. Noi am făcut sesizare şi la Ministerul Educaţiei pentru că aşa ceva nu este posibil. Dacă nu se rezolvă nimic, noi din toamnă nu ne mai dăm copiii la şcoală. Ei ne determină să încurajăm abandonul şcolar. Din câte am înţeles noi vor să facă şcoală de şoferi sau facultate particulară din şcoala 7”.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: