Bătrâna din Băleşti a găsit sprijin pentru creşterea nepotului

Un gorjean a oferit mai multe alimente, lemne pentru încălzit dar şi o sumă de trei milioane de lei vechi lunar, unei bătrâne şi nepotului ei care se chinuiesc să-şi ducă zilele într-o sărăcie lucie. Femeia l-a primit cu braţele deschise pe cel care le-a pus ceva pe masă. Omul a vrut să rămână în anonimat. Cazul a fost prezentat în ediţia de luni a ziarului nostru.

Bătrâna şi-a primit cu drag oaspetele mai ales că numai ce venise la piaţă, unde nu reuşise să vândă urzici de cât de 10 lei. „De exemplu, zilele astea am gătit numai fasole pentru că urzicile mai bine le vând să iau bani decât să le mâncăm. Cu bani luaţi pe ele cumpăr pâine sau ce mai trebuie. Nu fac mult, cam 100 de mii îmi rămân că dau bani la navetă, plătesc masa în piaţă şi ăştia sunt banii. Este greu dar nu avem ce face, ne descurcăm cum putem”, spune bătrâna.

„O să-i ajut. Le-am dus câteva alimente de bază, cartofi ceapă, ulei, făină, orez, conserve şi alte lucruri. Băiatului îi voi plăti transportul la şcoală şi voi avea grijă să aibă cărţi şi caiete. O să le aduc o maşină cu lemne că nu au cu ce să facă focul şi le voi da lunar câte o sumă de bani. I-am spus băiatului unde să mă găsească şi când are nevoie de ceva să mă caute fără probleme”,  a spus omul.

Atât femeia cât şi băiatul au rămas impresionaţi de acest gest pentru că nu se aşteptau. „Nu ne aşteptam să ne ajute cineva necunoscut. Am rămas uimit când v-am văzut. Pe noi doar vecinii ne mai ajută. În rest nimeni. Pe tatăl meu nu l-am mai văzut şi nu mai ştiu nimic de el de la înmormântarea mamei. Bunica are grijă de mine. Suntem singuri şi ne descurcăm greu”. Bătrâna a găsit cu greu cuvinte de mulţumire pentru gorjeanul care i-a ajutat. „Vă mulţumim din suflet. Noi am crezut că suntem uitaţi de soartă dar văd că mai există un Dumnezeu şi pentru noi şi mai sunt şi oameni cu suflet care îi mai ajută şi pe cei amărâţi. Acum pot să îi fac şi eu câte ceva de mâncare mai bun că până acum nu am prea avut ce să-i dau”.

Maria Burdulea are 68 de ani şi locuieşte împreună cu nepotul ei de 16 ani în comuna Băleşti. Bătrâna munceşte din greu să-şi întreţină nepotul pentru că fiica ei a murit vara trecută după câţiva ani de suferinţă iar tatăl băiatului nu vrea să mai audă nimic de el. Bătrâna nu beneficiază de ajutor de la primărie pentru că are o bucată de pământ.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: