Câmpul dintre Peştişani şi Brădiceni, groapa de gunoi a localnicilor

Tone de deşeuri sunt aruncate în câmpul ce leagă Peştişani de Brădiceni.  Primarul din localitate susţine că nu are ce le face celor care îşi aruncă deşeurile în câmp, deşi le-a dat pubele. Acesta este decis să îi amendeze pe cei care îi va prinde că aruncă gunoaie altundeva de cât la maşina de colectat gunoi. Locuitorii avertizează că acum sunt chiar puţine gunoaie...

 „Avem încheiat un contract prin care ducem gunoaiele la groapa ecologică de la Bărseşti, fiecare locuinţă are pubele şi tot degeaba. Din cauza vântului toate gunoaiele s-au împrăştiat pe câmp. Noi le strângem frecvent cu oamenii care primesc ajutor pe legea 416, dar se fac la loc. Este vorba despre mentalitatea oamenilor care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Chiar zilele acestea am avut o întâlnire cu oamenii şi le-am spus că dacă îi vom prinde că aruncă gunoaiele pe câmp îi vom amenda”, declară Florin Pavel, primarul comunei Peştşani. Amenzile stabilite de aceştia sunt de 200 de lei.

Şi locuitorii celor două sate sunt intrigaţi de faptul că unii vecini ai lor, care nu şi-au ridicat pubelele de la primărie, aruncă gunoaiele în câmp. „Sunt de aşa mentalitate că nu vor să arunce gunoiul în pubele. Preferă să-l ducă pe câmp şi să-l lase acolo. Acuma tot nu e nimic, dar să vedeţi cum arată şi apele după ploi, sau albia râului, că le adună pe toate şi e plin de pet-uri şi pungi”, declară un locuitor din satul Brădiceni.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: