Paratrăsnet și sistem anti-efracţie la Casa lui Tudor Vladimirescu

După mulți ani în care aproape că a fost uitată, autoritățile își îndreaptă atenția și către Casa Memorială "Tudor Vladimirescu", din comuna gorjeană Vladimir. Muzeul Județean Gorj, cel care administrează obiectivul istoric va investi în realizarea unor alei și a unei scene pentru festivități. Casa în care s-a născut Tudor Vladimirescu va avea și un paratrăsnet, dar și sistem anti-efracţie. 

Vor fi trasate, în primă fază, aleile care fac legătura între construcțiile din curte. Va fi realizată o platformă în suprafață de circa 100 de metri pătrați, unde vor putea fi organizate festivități pe viitor.

De asemenea, pe lista de investiții se află și iluminatul arhitectural. "Datorita faptului ca in constructie nu este prezenta energia electrica, sistemul antiefractie va fi wireless si va fi constituit din : - unitate centrala , - detectori de miscare ( prezenta) - contacte magnetice usi/ferestre - sirena de alarmare", se notează în caietul de sarcini. 

Va fi realizată și o instalație de protecție contra trăsnetului. Lucrările vor fi plătite cu bani din bugetul Muzeului Județean. În total, peste 50 de mii de lei. 

Casa ţărănească cu pridvor de lemn oferă vizitatorilor obiecte şi documente legate de viaţa conducătorului revoluţionar de la 1821, însă locul este atât de puțin promovat încât turiștii care ajung în Vladimir, pe urmele domnitorului sunt doar de ordinul zecilor în fiecare an.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: