Parcare modernă la un lăcaş de cult din Ţicleni

Cetăţenii din Ţicleni, şi în special enoriaşii Parohiei „Sfântul Gheorghe” din oraş, nu vor mai fi nevoiţi să caute zeci de minute după un loc de parcare când merg cu maşina la slujbă sau la cimitirul din zonă. Asta pentru că administraţia locală a demarat construcţia unei parcări moderne, betonate, care va asigura câteva zeci de locuri de parcare. Amplasamentul va fi inaugurat pe 23 aprilie, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

60 de locuri de parcare au fost înfiinţate pe o suprafaţă de circa 200 mp, astfel încât enoriaşii să aibă unde să-şi parcheze maşinile atunci când merg la biserică sau să viziteze cimitirul. Lucrările de construcţie la noua parcare se vor finaliza astăzi.  „Este o parcare foarte mare, cu băncuţe şi coşuri de gunoi. Era necesară această parcare, deoarece acolo, la orice parastas sau hram, trebuia să laşi maşina la kilometri distanţă. Este un drum îngust şi de fiecare dată se bloca circulaţia. La solicitarea cetăţenilor am alocat fonduri de la buget, cu aprobarea consilierilor. Pentru realizarea parcării am alocat suma de 80 mii lei”, a spus Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Parcarea betonată va fi inaugurată miercuri, 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe. Prezent la eveniment va fi şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Cu acest prilej va fi organizat şi un spectacol de muzică populară, susţinut de artişti de la Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Cu sprijinul unei societăţi din domeniul petrolier, primăria a reuşit să rezolve şi problema iluminatului în cimitirul de la Biserica “Sfânta Paraschiva”. “Am avut o sponsorizare de la Petrofac care a constat în nişte stâlpi, iar cadrul şi cu lămpile le-am achiziţionat noi şi am făcut iluminat pentru denie, pentru tămâiat, să aibă oamenii lumină. Au fost montate patru lămpi”, a mai spus primarul din Ţicleni.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: