Aparatură nouă la Spitalul Orăşenesc din Rovinari

Zeci de mii de euro a investit în ultima perioadă conducerea Spitalului Orăşenesc din Rovinari în aparatură medicală. Cea mai importantă achiziţie este a unor dispozitive medicale pentru secţia de ginecologie. Este vorba de un colposcop şi o sondă, utile chiar şi pentru diagnosticarea cancerului de col uterin.

Pacientele spitalului din Rovinari erau nevoite până acum să facă o ecografie transvaginală, testul Babeş-Papanicolaou sau o examinare a colului uterin la alte unităţi spitaliceşti din judeţ, care erau dotate cu astfel de aparatură. Situaţia s-a schimbat în prezent. Au fost achiziţionate dispozitivele necesare astfel încât aceste analize să se poată realiza şi la Rovinari. „Achiziţia constă într-o sondă vaginală care a costat circa 4000 de euro, colposcop pentru care am plătit 4800 de euro şi o seringă histeroscop pentru ginecologie. Aparatura este utilă pentru urmărirea sarcinii şi prevenţia cancerelor de col sau de uter. Intervenţiile chirurgicale de tipul histerectomii sau patologie ovariană sau vulvară din cadrul sferei ginecologice pot fi făcute la noi la spital. Persoanele asigurate vor putea beneficia de aceste facilităţi”, a spus Robert Calotescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Rovinari.  

A mai fost achiziţionat şi un aparat de hematologie. Nu pentru că spitalul nu era dotat cu acest dispozitiv, ci pentru faptul că cel vechi a cedat. Analizatorul a funcţionat timp de 8 ani, însă vechimea şi-a spus cuvântul, fiind necesară achiziţia unuia nou. 13 mii de euro a costat aparatura necesară pentru determinarea leucocitelor, hemoglobinei, hematocritului, trombocitelor şi altor diverse fracţii sanguine.  

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: