Parcul Coloanei Fără Sfârșit, irigat tot la furtun

Aproape o jumătate de milion de lei a cheltuit municipalitatea din Târgu Jiu pentru a implementa un sistem automatizat de irigare a spațiilor verzi din parcul Coloanei Fără Sfârșit. Lucrarea a fost finalizată încă de anul trecut, însă irigarea tot la furtun se face. Motivul? Instalația nu asigură irigarea în toate zonele. Administratorii parcului mai au și alte explicații pentru folosirea metodei vechi de irigare.

Udatul la furtun creează pete de culoare, așa spuneau reprezentanții Primăriei Târgu Jiu în referatul prin care au solicitat Consiliului Local, la începutul anului trecut, avizarea studiului de fezabilitate pentru montarea unui sistem de irigații automatizat pentru spațiile verzi de la Coloana Fără Sfârșit. „Ținând cont de importanța deosebită pe care acest parc din municipiul Târgu Jiu o are, situația actuală de udare manuală la furtun a zonelor verzi este total neadecvată atât din punct de vedere al costurilor pe care le generează, cât și din punct de vedere estetic (petele de culoare datorită udării neuniforme, plante rupte de furtun și muncitorii care udă manual)”, scria în referatul respectiv.

Numai că și în prezent se folosește metoda udării spațiilor verzi cu furtunul. „Anul trecut, în toamnă, s-a finalizat investiția de a iriga prin picătură. Dar ce se întâmplă?! Raza de acțiune, mai rămân zone, pe lângă o bandă, pe unde se circulă. Aleile sunt din pietriș și există tendința să mai circule, să mai rotunjească câte un colț. Acele zone care nu ajung să fie udate prin irigație, merg cu furtunul și mai udă”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara, societatea care se ocupă de spațiile verzi din Târgu Jiu.

Acesta a mai explicat că angajații mai udă și zonele unde a fost plantat gazon și pentru a nu porni toată instalația pentru o mică suprafață, folosesc furtunul.    Chiar dacă lucrările de montare a sistemului automatizat de irigare au fost încheiate anul trecut, municipalitatea din Târgu Jiu a prins și pentru 2017 o sumă de bani pentru acest sistem, 6.000 lei.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: