Primăria Târgu Jiu vrea să încaseze mai mulţi bani din amenzi

Autoritățile locale din Târgu Jiu au aprobat bugetul municipiului pe anul 2017 cu o serie de variații în ceea ce priveşte veniturile. Cu alte cuvinte, la anumite capitole, veniturile din acest an aproape că se dublează față de anul trecut, iar la alte capitole scad drastic. Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, a explicat de unde aceste modificări în buget.

În bugetul pe anul 2017, autoritățile municipale din Târgu Jiu au estimat venituri de două ori mai mari la capitolul „venituri din prestări servicii”. În anul 2016, primăria a încasat la acest capitol 1.487 mii lei, anul acesta estimând că ar încasa dublu, respectiv 3.292 mii lei. Directorul economic al primăriei, Narcisa Cristea, spune că este vorba de sumele primite de la bugetul de stat prin Direcția de Sănătate Publică Gorj. „Este vorba despre banii pe care îi primim de la Direcția de Sănătate Publică pentru cabinetele medicale de la școli. Majorându-se salariile, crescând și numărul celor de la cabinetele medicale, normal că și suma este mai mare. Este vorba de banii din cabinetele medicale pe care îi primim din bugetul de stat prin DSP Gorj”, a spus Narcisa Cristea.

„Nu sunt plătiţi să doarmă”

Și la capitolul amenzi, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu estimează încasări mai mari. De la 4.498 mii lei, cât s-a încasat în 2016, la 6.740 mii lei, anul acesta. „Nu pot să spun că cei de la Direcția de Taxe și Impozite Locale stau și dorm. Trebuie să facă măcar 60-70% din volumul de amenzi date în debit. De asta este înființată direcția, trebuie să găsească toate formele legale, să-i urmărească. Nu poți să spui că plătesc inspectorii de teren să stea să doarmă. Trebuie să exercite toate formele, să se realizeze veniturile la bugetul local, nu 100% dar oricum un minim necesar este nevoie”, a mai declarat Narcisa Cristea.

Încasări mai mici

Printre puținele capitole unde anul acesta s-au estimat venituri mai mici se numără și încasările din „recuperare, imputații, prejudicii şi despăgubiri”. Anul trecut, la acest capitol, s-a încasat 797 mii lei, anul acesta estimându-se încasări de doar 36 mii lei. „Pentru că a scăzut debitul. Atunci când primim o decizie de imputare, ea se dă în debit. Noi avem obligația să o urmărim, să o încasăm. În 2016, probabil în debit a fost o sumă care din ea s-a realizat și acum sunt mai puține sume în debit. N-am voie să cresc suma respectivă, fără să o am dată în debit”, a explicat Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu. Bugetul municipiului Târgu Jiu a fost aprobat la finele lunii martie cu 14 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și o abținere. 

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: