Proiect de 5 milioane de euro la Săcelu. Au apărut primii investitori!

Autoritățile locale din comuna Săcelu au pregătit un proiect de 5 milioane de euro în urma căruia stațiunea ar trebui să arate ca în basme. Potrivit primarului Florin Jurebie, proiectul este întocmit și se așteaptă acum deschiderea axei de finanțare pentru a putea beneficia de fonduri europene.

Piste pietonale și pentru biciclete, mobilier urban, locuri de recreare și popas, spații verzi, wi-fi în spațiile publice, locuri de joacă pentru copii, sunt doar câteva din obiectivele prinse în proiectul ce urmează să fie depus pentru finanțare europeană. Din tot județul, comuna Săcelu ar putea fi singurul beneficiar pentru că este vorba de o finanțare pentru stațiunile turistice, iar în Gorj sunt doar două localități care s-ar putea încadra, Săcelu și Baia de Fier. „Din două milioane de euro s-au făcut cinci milioane, s-a publicat ghidul și urmează să depunem proiectul în cel mult două luni, când se deschide axa de finanțare. O să mergem pe maxim pentru că, zic eu, suntem singurii beneficiari din județul Gorj, pentru că este o axă destinată stațiunilor turistice. Mai este Baia de Fier, dar nu cred că depun pentru că abia a primit titlul de stațiune”, a declarat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Cinci pensiuni agroturistice

De când s-a dus vorba-n comună că localitatea ar putea suferi îmbunătățiri majore, au apărut și primii investitori. Nu mai puțin de cinci pensiuni agroturistice vor fi construite în apropierea Băilor Săcelu. „Sunt câțiva potențiali investitori, mă refer la pensiuni agroturistice, unii au primit și aprobarea construcției, alții sunt în curs de aprobare. Sunt două deja aprobate și mai sunt trei cu demersuri. Fac acolo lângă Băile Săcelu. Mai sunt în jur de patru-cinci unități de cazare în Săcelu, în afară de minerit”, a mai spus Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Vizualizări: 5,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: