Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va trece pe profit

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu încă mai are de achitat datorii de sute de milioane de lei vechi către Direcţia de Finanţe Gorj, acestea reprezentând restanţe din anii trecuţi. Totodată, unitatea are de încasat aproximativ 1,8 miliarde de lei vechi de la firmele găzduite în Parc. Directorul Cristian Toader Pasti spune că de anul viitor, societatea va fi pe profit.

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu încheie anul cu datorii de sute de milioane de lei vechi către Direcţia de Finanţe şi pierderi care vin din anii anteriori. “Suntem în grafic cu datoriile. Ceea ce am avut de plătit am plătit la zi, dar nu ne-am putut ţine de restanţe. În momentul de faţă, mai avem de achitat vreo 370 de milioane de lei vechi către Direcţia de Finanţe. De asemenea, avem de primit de la investitori 1,8 miliarde de lei vechi. În condiţiile în care vom primi o parte din bani, vom achita restanţele la Finanţe până la sfârşitul anului”, a precizat Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Acum, la sfârşit de an, Toader Pasti se declară mulţumit de modul în care s-a desfăşurat activitatea Parcului Industrial. “A fost un an bun. Parcul a fost ocupat la capacitatea maximă şi nu am avut probleme cu încasarea chiriilor. Dacă în primăvară erau patru firme, acum sunt nouă. Majoritatea firmelor şi-au reparat spaţiile pe cheltuiala lor şi au creat locuri de muncă. Cu toţi investitorii din Parc am colaborat foarte bine”, a menţionat Pasti.

Potrivit conducerii Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, unitatea va intra pe profit începând de anul viitor. “În momentul de faţă, veniturile Parcului Industrial depăşesc cheltuielile, dar nu putem vorbi încă de profit întrucât venim cu pierderi din anii anteriori. Cred că începând din luna martie a anului viitor vom merge pe profit”, spune Pasti.  

Directorul Pasti nu crede în promisiuni

Directorul Cristian Toader Pasti nu pare a fi prea entuziasmat de promisiunile făcute de politicieni referitoare la aducerea investitorilor în Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Asta după ce în urmă cu puţin timp viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Iulia Vână, spunea că vor veni în Parcul Industrial mari firme din Bucureşti şi din afara ţării. “Am trecut prin prea multe ca să mă entuziasmez de fiecare dată când politicienii promit câte ceva. În campanie mulţi promit că se fac locuri de muncă, iar apoi uită şi rămânem din nou singuri. Au venit într-adevăr nişte oameni de prin Bucureşti, Italia şi China. Le-am pus la dispoziţie actele, le-am arătat Parcul, dar au plecat şi până acum nu ne-au mai contactat. Urmează să primim 11 hectare de teren de la Sadu I, dar se întârzie cu Hotărârea de Guvern”, a declarat Toader Pasti. Acesta a mai precizat că singura soluţie pentru ca în Gorj să existe locuri de muncă este ca investitorii să fie dirijaţi de guvernanţi spre judeţul nostru. “Înainte de a ajunge la noi, investitorii străini trec prin Timişoara, Bucureşti şi alte oraşe mari ale ţării unde există parcuri industriale bine puse la punct. Singura soluţie pentru a ieşi din impas este ca domnul Ponta să facă la Gorj ce a făcut Boc la Cluj. Când a fost premier, Boc a dirijat toţi investitorii mari spre Cluj şi a asigurat oamenilor locuri de muncă. În momentul de faţă, acum, în Gorj  aproximativ 1000 de oameni de la Hidroelectrica şi Rostramo rămân fără locuri de muncă. Unde se duc aceşti oameni şi ce vor face ei? Ceea ce creăm noi singuri aici, 10-15 locuri de muncă sunt nesemnificative în raport cu nevoile judeţului”, a precizat Pasti.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: