Parlamentarii, înjuraţi de sindicaliştii CE Oltenia

Parlamentarii PNL au boicotat marţi şedinţa în care trebuiau votate modificările la Legea Energiei. Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au plecat înjurându-i pe liberali. Ba mai mult, au fost la un pas de a-l lua la bătaie pe deputatul PNL Eugen Nicolaescu, pentru care cele 15.000 de locuri de muncă puse în pericol la CEO nu reprezintă mare lucru. În ciuda evidenţei, liberalii gorjeni susţineau marţi seara într-un comunicat că PSD şi ALDE au boicotat votul.

Modificările aduse Legii Energiei nu au putut fi votate marţi din cauza lipsei de cvorum. Potrivit sindicaliştilor din CE Oltenia, care s-au deplasat la Bucureşti, liberalii au fost cei care au părăsit sala. „PNL n-a participat la şedinţă, n-a fost cvorumul şi s-a luat decizia de a se dezbate din nou în Plen marţea viitoare. Pe ordinea de zi era şi acea moţiune simplă privind ministrul Justiţiei, era şi conversia împrumuturilor în franci, iar apoi trebuia să fie votul pe aceste modificări la Legea Energiei. Cred că toate acestea sunt rezultatul şicanelor dintre partide”, a declarat Gabriel Căldăruşe, liderul SMEO.
Supărarea sindicaliştilor a fost cu atât mai mare cu cât Eugen Nicolaescu, deputat PNL, a spus că 15.000 de locuri de muncă nu înseamnă mare lucru. Sindicaliştii au plecat înjurând, fiind la un pas de a-l lua la bătaie pe liberal. „În momentul în care domnul Dian Popescu, extrem de supărat, a spus că trebuia să fie toţi în sală pentru că se votează o lege de care depind 15.000 de locuri de muncă, un deputat PNL s-a ridicat şi a spus ceva de genul “mare chestie 15.000 de locuri de muncă”, o chestie atât de jignitoare încât colegii din delegaţia CEO s-au supărat şi au avut o reacţie pe hol la adresa acelui deputat pentru care 15.000 de locuri de muncă nu înseamnă mare lucru”, a declarat Ion Pisc, preşedintele Federaţiei Energetica.
Dacă Gabriel Căldăruşe nu şi-a pierdut speranţa privind aprobarea modificărilor Legii Energiei, Ion Pisc spune că există un dezinteres total din partea guvernanţilor. „Le mai acordăm o şansă, sperăm că marţea viitoare să fie cvorum”, a precizat Pisc.

Liberalii schimbă realitatea din condei
Liberalii acuză PSD şi ALDE că au lipsit din sală la votul final şi din această cauză nu a fost votat punctul referitor la Legea energiei. Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum puţin după ora 15.00, pentru că parlamentarii PNL, cu excepţia deputatului de Gorj Niculina Mocioi, au părăsit sala, nedorind să participe la votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei. Pe procedură, şedinţa încetează când este lipsă de cvorum. Cum la balcoane şi pe holurile parlamentului au fost zeci de lideri sindicali din CE Oltenia, care s-au revoltat, câţiva liberali au reintrat în sală după ora 15.30, când era programat votul final. Deputatul Andreea Paul s-a şi fotografiat, scriind pe facebook că ea şi grupul PNL sunt în sală, deşi în fotografie apare o sală goală. Liberalii gorjeni transmit şi ei printr-un comunicat că PSD şi ALDE au lipsit de la vot, în ciuda zecilor de lideri sindicali care au văzut la faţa locului cu totul altceva.

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: