PSD şi PNL renunţă la politicieni şi pun ziarişti pe liste

Liviu Dragnea – preşedintele PSD şi Alina Gorghiu – preşedintele PNL au intrat în competiţia cine atrage mai mulţi oameni din afara partidelor pe listele de candidaţi pentru parlamentare. Gorghiu a anunţat că a făcut 50 astfel de propuneri unor jurnalişti, artişti şi oameni de afaceri. Dragnea nu se laudă prea mult, pentru a nu-şi pune partidul în cap, dar deja sunt vehiculate mai multe nume.

Anunţ îngrijorător al Alinei Gorghiu pentru activul de partid. Nu mai puţin de 50 de locuri eligibile vor fi propuse unor persoane din afara partidului, ceea ce ar putea însemna practic jumătate din mandatele care vor fi obţinute în decembrie. Gorghiu a făcut public şi două invitaţii, către realizatoarele tv Denise Rifai şi Simona Gherghe. Prietenii de pe facebook ai Alinei Gorghiu au reacţionat destul de rău la propunerea Denise Rifai. Iată câteva din comentarii: “Dacă ar învia Brătianu, ar dori să moară imediat!”, „Este adevărat că vă gândiţi şi la Simona Gherghe? Pe când Măruţă, Capatos & Co?”, „Stimată doamnă, cu tot respectul, flerul dumneavoastră este deja comic. După caraghioslâcul de la locale, simţiţi nevoia să vă daţi din nou în stambă? Dna Gorghiu, chiar vreţi să îngropaţi PNL-ul? Chiar nu pricepeţi nimic din protestele recente? Urmează să le aduceţi în PNL pe Bianca Drăguşanu sau Daniela Crudu, ca pe Salam l-aţi scăpat de-acu'! Eu zic sa îl chemaţi înapoi în ţară şi să îi oferiţi un scaun de senator”.
Alina Gorgiu a răspuns criticilor pe pagina de socializare. „Să ştiţi că decizia votului vă aparţine. Dacă preferaţi să votaţi condamnaţi penali vs oameni care au demonstrat că pot lupta pentru idei si proiecte, atunci #PNL nu are cum sa va convingă”. Gorghiu a primit la rândul ei o replică dură: „Să înţelegem că în mintea d-voastră avem 2 variante? Ori votăm condamnaţi şi penali, ori votam proşti şi idioţi? Problema e ca de data asta va mai fi si a treia varianta - partidul lui Nicuşor Dan”.

Jurnalist critic cu PSD, pe lista de la Constanţa
Alexandru Căutiş, jurnalist la Kamikaze şi invitat permanent la Realitatea TV, a cerut să fie candidatul PSD la alegerile parlamentare. Acesta şi-a explicat gestul într-o lungă postare pe facebook. Jurnalistul părea să aibă vederi de dreapta şi era un critic al faptului că PSD este condus de un condamnat penal. "Dragi prieteni de pe Facebook, aşa cum poate aţi aflat pe surse am ocazia să candidez la parlamentare la Constanţa, din partea PSD. Eu m-am dus şi am solicitat acest lucru lui Felix Stroe, nu invers. (...)
Nu candidez pentru nimeni altcineva decât pentru mine. Eu cu mine mă voi lupta mai tare în noua postură decât cu oricare pesedist, penelist, pepizdamăsist. Sper să nu-mi fie silă de mine la final.
Nu mă detestaţi că mă pun la încercare astfel. Eu voi pierde mult mai mult decât voi dacă încercarea mea este un eşec".

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: