Parlamentarii PSD donează 50% din indemnizaţie

Toți parlamentarii PSD vor dona jumătate din indemnizație pentru achiziționarea de echipamente medicale. Decizia a fost luată, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Naţional al PSD, care s-a desfășurat online.

„Am avut o şedinţă video cu toţi colegii din teritoriu. Mă bucur că toţi au înţeles că în această perioadă trebuie să fim solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgenţă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a anunțat președintele interimar Marcel Ciolacu.

În plus, Ciolacu cere Guvernului modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile şi Consiliile judeţene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesităţilor urgente şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice strict pentru echipamentele medicale. „Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea judeţelor s-a rezumat la 50 de costume de protecţie şi în jur de 100-200 de măşti pentru medici, necesarul pentru o zi, iar majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus”, a atras atenția liderul PSD.

Vizualizări: 3,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: