Vrea să mute banii de la Green Deal la coronavirus

Prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, le cere europarlamentarilor români să propună și să susțină, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie. ”Avem datoria să abandonăm Green Deal și să ne ocupăm de combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Altfel, nu va mai rămâne o Uniune Europeană pe care să o facem verde”, se arată în scrisoarea deschisă.

”Green Deal –ul trebuie abandonat, iar banii folosiţi pentru combaterea efectelor sociale și economice ale pandemiei COVID-19", este mesajul lui Dumitrescu.

"Coronavirusul ne dictează o nouă realitate, în care banii europeni trebuie să fie prioritizați în funcție de nevoile cetățenilor europeni. Situația de criză pe care o traversăm scoate la lumină prioritățile Uniunii Europene: este vorba de reconstrucția și consolidarea sistemelor de sănătate ale țărilor europene și de repornirea motoarelor economiei UE", mai susține parlamentarul.

România nu este prima țară care ar cere renunțarea la Green Deal. Premierul ceh, Andrej Babis, a cărui ţară produce esenţialul energiei sale cu ajutorul centralelor atomice şi pe cărbune, a afirmat luni că Uniunea Europeană ar trebui să lase deoparte proiectul său „Green Deal” pentru a combate coronavirusul, notează AFP.

Asta ar prelungi viața Complexului Energetic Oltenia, care produce energie pe bază de cărbune.

Vizualizări: 2,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: