Parteneriat public-privat pentru padocul din Târgu Jiu

Adăpostul de animale din Târgu Jiu ar putea fi administrat de Asociaţia Pro Animals, care deţine un padoc lângă cel al primăriei. Municipalitatea vorbeşte de un parteneriat public-privat între cele două părţi. Primăria ar urma să asigure cheltuielile de întreţinere, iar asociaţia va asigura hrana, sterilizările şi va face lobby pentru adoptarea animalelor.

Adăpostul canin din zona CET a municipiului Târgu Jiu va fi mutat anul viitor, în apropierea depozitului ecologic de la Bârseşti, pe strada Carierei. În acest sens, în primăvară, a fost emisă o hotărâre de Consiliu Local. „Noi sperăm ca în 2019 să putem realiza această investiţie în acea zonă. Este discutabilă zona, sunt foarte mulţi cetăţeni nemulţumiţi de noul amplasament, însă, ca primar, nu pot să fac altceva decât să pun în executare hotărârile Consiliului Local. Investiţia va fi realizată din fonduri de la bugetul local, dacă nu vor apărea alte surse de finanţare”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Terenul pe care va fi transferat padocul public are o suprafaţă de 6.500 mp, însă primăria mai deţine în zonă circa un hectar de pământ, primit donaţie de la Lafarge.

Noul adăpost va avea o capacitate medie de 2.000 de animale. În prezent, în padocul public şi cel deţinut de asociaţia de protecţie a animalelor sunt aproximativ 1.500 de patrupede. Padocul public este administrat de societatea Edilitara a Consiliului Local. Administraţia locală ia în calcul încheierea unui parteneriat public-privat cu Asociaţia Pro Animals, pentru a administra ambele adăposturi de animale. „Am avut discuţii, îşi fac calcule, văd exact ce presupune administrarea în totalitate a acestui padoc. Ne-am bucura, pentru că este clar că o asociaţie de protecţie a animalelor ar putea să găsească mult mai uşor soluţii. Ne gândim în primul rând la o mediatizare mult mai bună a adopţiilor. Oamenii de la Edilitara se ocupă în primul rând doar de îngrijire, de întreţinere a padocului. La partea de publicitate suntem deficitari. Asociaţia nu doreşte să primească niciun leu de la bugetul local, doar că prin acel protocol să stabilim foarte clar care sunt obligaţiile fiecărei părţi”, a explicat edilul din Târgu Jiu.

Autorităţile locale spun că, şi în prezent, mare parte din hrana câinilor din padocul public, dar şi medicamentele necesare sunt asigurate de Asociaţia Pro Animals.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: