Alte promisiuni pentru sinistraţii din Câmpu Mare

Autorităţile judeţene îşi pun speranţa în Toni Greblă, devenit secretarul general al Guvernului, pentru a putea rezolva problema sinistraţilor de la Albeni. În Câmpu Mare sunt sute de persoane care nu au acte de proprietate decât pe case, nu şi pe terenuri. Acestea aparţin Agenţiei Domeniilor Statului, iar de zece ani, oamenii din zonă nu au putut face nicio investiţie pentru că terenul nu le aparţine.

Prefectul Ciprian Florescu a solicitat toată corespondenţa dintre Agenţia Domeniilor Statului şi Primăria Albeni. A dus toate documentele pe masa lui Toni Greblă şi speră să fie găsite soluţii pentru ca oamenii din Câmpu Mare să aibă acte şi pe terenurile de sub casele construite acolo de Guvern în urmă cu mai bine de un deceniu.  

„Din discuţia cu domnul secretar general al Guvernului, am promisiunea că toată documentaţia pe care eu am înaintat-o va fi studiată şi se va încerca găsirea soluţiei, indiferent ce presupune ea, pentru ca problema sinistraţilor din comuna Albeni să fie rezolvată. Voi ţine legătura permanent cu domnul secretar general şi sper să ajungem la concluzia că putem intra pe o linie firească ce poate aduce finalitatea acestei chestiuni”, a transmis Ciprian Florescu.

Promisiuni de la Ministerul Transporturilor

O altă veste de la Bucureşti vizează trecerile la nivel cu calea ferată. Cele care traversează drumuri naţionale şi europene ar putea intra într-un program amplu de modernizare, cu bani europeni. „Am solicitat Secţiei Feroviare L5, de la Gorj, o inventariere clară a tuturor punctelor care vizează trecerile la nivel de cale ferată în vederea prioritizării din punctul de vedere al importanţei lor şi al stării tehnice în care se află fiecare dintre acestea şi, evident, să încercăm obţinerea unor finanţări pe diferite surse pentru modernizarea punctelor respective. Am găsit înţelegere la Ministerul Transporturilor. De la Direcţia Generală, am promisiuni că, în viitorul foarte apropiat, ca urmare a unor proiecte finanţate pe bani externi, se va încerca o prioritizare la nivel naţional a punctelor nevralgice de traversare a căilor ferate pe drumurile europene şi naţionale. Vom putea să includem şi noi câteva dintre aceste puncte”, sunt asigurările primite de oficialii judeţului Gorj.

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: