Şedinţele de Consiliul Local, transmise prin difuzoare. Primar: Nu o să vorbim toată ziua

Localnicii din Târgu-Cărbuneşti vor afla deciziile luate de aleşii locali chiar pe stradă ori în parc. Autorităţile au cumpărat un sistem audio şi, prin intermediul câtorva boxe, vor transmite toate hotărârile de Consiliu Local. Când nu au nimic important de anunţat, oamenii vor asculta muzică. Investiţia a costat 12 mii de lei, bani din bugetul local.

De câteva zile, în parc şi pe străzile din oraşul Târgu-Cărbuneşti se aude muzică. Este un proiect demarat de autorităţile locale pentru a-i anunţa pe oameni ce decizii sunt luate la nivelul primăriei. „Am achiziţionat un sistem de radioficare, pe care să-l folosim şi pentru diverse anunţuri, şi pentru atmosferă ambientală plăcută, zic eu, mai ales că vin şi sărbătorile şi o să avem colinde. Iniţial avem zece difuzoare amplasate pe o distanţă de 1.100 de metri, în zona pieţei două, două către spital, în apropierea staţiilor de microbuz şi vrem ca anul viitor să ne extindem şi spre aleea liceului”, a transmis Dănuţ Birău, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Sistemul audio rămâne pornit doar pe timpul zilei. A costat 12 mii de lei. „Programul este cât să nu deranjăm, de la 07.30, până la 19.00, în perioada sărbătorilor o să fie puţin mai mult, pentru că mai vine lumea prin parc. Putem să transmitem anunţuri, avem o staţie la primărie, dar nu o să vorbim toată ziua la microfon. Eu cred că e un lucru bun. Am avut de mult în intenţie, până la urmă nu cred că este o investiţie atât de costisitoare”, a mai explicat edilul.

Vizualizări: 3,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: