Alee distrusă şi reparată în fiecare an

Mutarea în parcul de pe Insuliţă a operelor realizate acum circa două luni la tabăra de sculptură „Brâncuşiana” a generat noi neînţelegeri între primarul Marcel Romanescu şi viceprimarul Adrian Tudor, potenţial candidat la primărie la următoarele alegeri din partea PSD. Utilajele grele folosite pentru transportarea operelor au lăsat urme adânci pe o alee realizată din pavele de beton fixate în nisip. Aleea arăta la finalul operaţiunii de mutare a operelor ca după bombardament, dar, spune viceprimarul Tudor, lucrurile au stat la fel şi în anii anteriori, de fiecare datele fiind repuse la locul lor în ziua următoare, după care lucrurile reveneau la normal.

De această dată, „normalul” e departe de Târgu Jiu, stricarea aleii generând un scandal de parcă povestea s-ar fi întâmplat pentru prima dată. Primarul Marcel Romanescu a reacţionat foarte ferm şi a transmis că a cerut ca aleea să fie readusă la starea iniţială cât mai repede, până la sfârşitul zilei. Utilajele care au produs stricăciunile, ca şi muncitorii, aparţin de Edilitara, societate în subordinea municipalităţii, pe parcursul zilei angajaţii acesteia fiind prezenţi pe insuliţă pentru a repara stricăciunile.

Primarul nu a ratat însă ocazia de a trimite câteva săgeţi către posibilul său oponent din campania viitoare, Romanescu arătându-l pe Adrian Tudor responsabil de cele întâmplate, viceprimarul ocupându-se direct de amplasarea operelor în parcul respectiv. „E regretabil ceea ce s-a întâmplat. Am dat dispoziţie ca până la sfârşitul zilei pavimentul să fie refăcut în forma în care se afla înainte de a monta acele opere. A fost o decizie a domnului Adrian Tudor, care se ocupă de partea de cultură, să amplasăm lucrările în acea zonă. S-au amplasat, însă cei de la Edilitara trebuiau să îşi ia măsuri să nu se ajungă în această situaţie. Ştiam că operele vor fi amplasate pe Insuliţă. Au fost duse cu macara. Urmează ca zona să fie adusă la stadiul iniţial”, spunea joi primarul.

 

„Recunosc, sunt de vină”

Adrian Tudor, în concediu de odihnă, nu a ezitat să vină în parcul de pe Insuliţă pentru a discuta cu ziariştii direct la faţa locului. El a explicat că a fost oarecum surprins de faptul că primarul îl indică drept responsabil pentru situaţia respectivă atâta timp cât autorizaţia de construcţie emisă pentru amplasarea operelor a fost semnată de edil, cu menţiunea că în primărie s-a discutat de mai multe ori în ultima vreme despre deteriorarea şi nevoia reparării aleii după aducerea operelor. „Sunt opere şi de cinci tone, plus utilajele, şi normal că aleea are de suferit. Sunt reparaţii care se fac la fel ca la o stradă când se repară canalizarea. Sau când plantezi un pom, se reface terenul în jurul lui. Sper ca de anul viitor să facem o fundaţie de beton pe care să fie puse pavelele pentru că până acum nu am putut remedia acest aspect, investiţia fiind realizată cu fonduri europene şi timp de cinci ani nu avem voie să facem nicio modificare. În fiecare an când montăm operele aceste plăci se reaşează. (...) E o temă favorită a domnului Romanescu că Adrian Tudor e de vină pentru orice. Recunosc, sunt de vină că au plecat păsările călătoare în această toamnă. Recunosc, sunt de vină că montăm nişte opere de artă într-un parc tematic. (...) Totul este absolut legal, inclusiv modul de amplasare. Am avut discuţii să aducem şi un elicopter K FOR, care să care 9 tone, dar era mai ieftin aşa cum am procedat, să reaşezăm pavelele pe nisip, operaţiune care durează o zi, nu mai mult. Cine în viaţă nu a făcut nici măcar un coteţ de câine normal că se agită când vede nişte pavele dislocate pe o alee pietonală”, a reacţionat Tudor.

Vizualizări: 1,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: