Pârtii libere la Rânca. Se prelungește sezonul de schi!

A fost un weekend perfect pentru schi în stațiunea gorjeană Rânca. Pe pârtii, nu a mai fost aglomerația din ultimele luni, iar turiștii s-au putut bucura de vreme bună, de zăpadă din belșug și de pârtii libere. Pentru că a nins mult în această lună, sezonul de schi s-ar putea prelungi până la Paște.

Pe toate pârtiile din stațiunea Rânca s-a schiat în condiții foarte bune în acest weekend. Zăpada, pe pârtie, atinge aproape doi metri, iar peisajul este unul de iarnă veritabilă. Pentru turiști, a fost o adevărată surpriză să vadă pârtiile atât de libere. Doar câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au împărțit pe pârtiile din stațiune astfel că și accidentările au fost mai puține în aceste zile.

“Merg toate pârtiile din Rânca, instalațiile de transport pe cablu, lumea s-a împrăștiat pe pârtii și acesta e un lucru foarte bun pentru noi. Nu avem încărcare mare pe pârtii și asta înseamnă că oamenii pot să schieze în condiții foarte bune și asta duce la un număr foarte mic de accidente pe pârtii”, a declarat șeful Salvamont, Sabin Cornoiu.

Pentru că a nins mult în această lună, sezonul de schi se va prelungi la Rânca. Sunt șanse să se poată schia chiar și de Paște. „Avem zăpadă suficientă ca să avem un sezon de schi foarte, foarte lung. Totul e ca temperaturile să se mențină într-o anumită limită a normalității pentru acest sezon și să nu se strice consistența zăpezii și starea pârtiilor să fie cât mai bună. Zăpadă vom avea foarte mult de acum înainte pentru mult timp. Am avut ani în care am făcut Cupa 1 Mai pe schiuri. Sperăm să mai trăim acele zile cu zăpezi foarte mari la munte și cu temperaturi adecvate”, a mai spus Cornoiu.

Turiștii sunt atenționați însă că, în munții Gorjului, este risc de avalanșă. Dacă au în plan să schieze în afara pârtiilor ori să meargă în drumeții indicat ar fi să ceară sfatul salvamontiștilor. 

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: