Restricții la Rânca. “Două luni nu ne afectează”

Autoritățile au decis limitarea cazării la Rânca și în alte stațiuni montane la 70% din capacitate. Măsura vine la finalul sezonului de iarnă, altfel, spun cabanierii, ar fi fost mult mai afectați. Restricția a fost impusă din cauza creșterii numărului de infectări cu cotonavirus.

Cabanierii nu sunt nici uimiți, nici revoltați. ”În această perioadă, chiar dacă a fost pandemie, cazarea a mers destul de bine, fiind vorba despre un grad de ocupare de 90-95%. A mers foarte bine. Noile măsuri nu ne afectează foarte mult. Se intră în extrasezon, cel puțin două luni. Bănuiesc că apoi se ridică aceste restricții. Nu suntem afectați deloc. Dacă ar fi nevoie, am renunța la 30% din capacitatea pensiunii”, a spus Lucian Pănescu, unul dintre cabanierii din zona Rânca.

Turiștii susțin că vor respecta toate măsurile impuse. Nu au altă variantă, mai spun ei. ”Este foarte frumos, vremea este numai bună pentru schi. Nu ne sperie noile măsuri, asta este, nu avem ce face, le vom respecta (...) În această perioadă nu este așa aglomerat, așa că măsurile impuse se respectă oricum. Purtăm mască și nu ne îngrămădim unii cu alții”, au spus câțiva turiști.

În ultimele 3 luni, stațiunea Rânca a fost extrem de aglomerată, formându-se cozi interminabile de mașini la urcarea spre zona de munte.  

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: