Bulgaria deschide sezonul estival pe 1 mai

Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul turistic la 1 mai iar turiștii vor primi și stimulente constând în nopți gratuite de cazare. Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru 2 adulți.

Turiștii vor primi și stimulente constând în nopți gratuite iar strategia de intrare în țară ar putea include fie vaccinul, fie testarea. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele trei posibilități de intrare în Bulgaria: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi. Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru 2 adulți, iar acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

Prețurile includ reduceri între 30% și 35% și, în plus, o noapte gratuită pentru turiștii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paște/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilitățile incluse în preț. În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanțele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena și Nisipurile de Aur.

În ceea ce privește măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toți angajații aflați în locuri publice închise în care servesc sau interacționează cu turiștii, sunt obligați să poarte o mască de protecție de unică folosință sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare și de ieșire ale turiștilor nu se amestecă între ele și se recomandă o distanță de minim 1,5 metri între turiști. Dacă se suspectează o infecție cu coronavirus, oaspete este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocați 20 de metri pătrați.

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: