Pârvulescu (FNME): Ora de noapte va fi plătită în aprilie

Sindicatele şi administraţia CE Oltenia au semnat joi, 17 martie, un acord prin care aceasta din urmă s-a angajat să acorde contravaloarea orei de noapte lucrată de salariaţi, care nu a fost plătită pentru lunile ianuarie și februarie. Sindicaliștii din minerit și energie spun că banii vor fi virați la chenzina a II-a a lunii martie.

Liderii sindicali din CE Oltenia sunt de părere că problema legată de plata integrală a orelor de noapte muncite de mineri și energeticieni se putea rezolva încă de la ședința comisiei mixte din data de 18 februarie, când sindicatele și administrația au căzut de acord asupra acestui aspect. "Acordul acesta nu face decât să întărească un lucru evident, ceea ce s-a stabilit în comisia mixtă. L-am semnat. Adică este o chestiune prin care cele 4 federații reprezentative au semnat cu Directoratul o hârtiuță prin care se spune că în ianuarie și februarie se vor plăti orele de noapte la fel ca până atunci și că se va plăti cel târziu la chenzina a II-a a lunii martie. După mine, se putea rezolva problema imediat după ședința din 18 februarie. Nu cred că le vor încurca și vor da banii, ca să se evidențieze clar pe fluturașul lunii martie și cred că se vor lua la chenzina a II-a, chiar dacă acolo se spune până la. Chenzina a II-a se ia în jur de 12 aprilie", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).
Acordul a fost semnat de cele două părți la ședința Directoratului CE Oltenia. Din partea sindicatelor au mai luat parte: Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte al Federației Univers, Gelă Ionescu președintele Sindicatului Petrom Energie și Paul Constantinescu de la Federația Energetica.

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: