Pârvulescu anunță plecări masive la pensie, în baza Legii 74

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a declarat că nu se vor închide perimetre de exploatare în perioada următoare: „Nu au cum să închidă perimetre miniere până la sfârșitul anului 2022, pentru că în Bugetul de Venituri și Cheltuieli, dacă inițial erau prinse 8.900 de persoane, în momentul de față sunt 11.900. 

O să așteptăm, anul viitor să vină cu bugetul. Odată cu apariția bugetului de stat, companiile sunt obligate să înainteze bugetele, dar înainte de a le înainta către ministerele de resort, trebuie să le înainteze nouă ca și sindicate, ca să ne consulte“.

Cu toate acestea, el a precizat că vor avea loc pensionări masive în perioada următoare: „După apariția Legii 74, o serie de mineri vor pleca în cascadă la pensie. Majoritatea minerilor ies la pensie pe Legea 74 la vârsta de 52 de ani și jumătate. De exemplu, de la cariera Peșteana au plecat 120 de colegi din 500. Legea 74 completează cu asimilarea până la 1 aprilie 2001. După, cei care au avut grupa a II-a, li se cumulează perioada dinainte de specială cu cea deosebită, între 2001 - 2021“, a precizat Dumitru Pârvulescu, la o emisiune de la Gorj Tv. 

Vizualizări: 1,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: