Pas pentru aducerea de refugiaţi în Gorj. ALDE cere referendum!

Intenţia de a aduce refugiaţi din ţările arabe la Bumbeşti Jiu devine din ce în ce mai serioasă. O comisie din cadrul MAI a vizitat miercuri zona, pentru a vedea stadiul în care se află spaţiile de cazare. Localnicii sunt îngroziţi mai ales după incidentele din Germania, când în noaptea de Revelion grupuri de migraţi au atacat femeile pe stradă. Primarul Constantin Bobaru spune că a făcut tot ce a ţinut de el pentru a împiedica aducerea sirienilor în imobilele folosite în trecut de Jandarmerie. La rândul său, senatorul Dian Popescu consideră că gorjenii din Bumbeşti Jiu ar trebui consultaţi printr-un referendum.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au dorit să vadă la faţa locului stadiul în care se află spaţiile de cazare. „O comisie numită de ministrul de Interne a vizitat miercuri spaţiile folosite în trecut de Jandarmerie. S-au interesat şi de statutul juridic al clădirii respective. Am purtat o discuţie cu dumnealor. I-am informat din nou despre problemele ce ar putea fi create în condiţiile în care ar fi cazaţi refugiaţi în apropierea fabricii de armament, am făcut şi un demers instituţional către autorităţile competente. Am convingerea că autorităţile decizionale vor analiza foarte serios elementele aduse în discuţie. Acum aşteptăm să vedem care va fi deznodământul”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

După incidentele din noaptea de Revelion, din Germania, când peste 100 de femei au fost atacate de grupuri de sirieni, tot mai mulţi localnici cer autorităţilor să nu permită accesul migranţilor în oraşul lor. „În momentul de faţă, la Bumbeşti Jiu este o situaţie foarte tensionată. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi, sunt cuprinşi de un sentiment de teamă, de îngrijorare, lucruri fireşti, raportându-ne mai ales la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în Germania, din noaptea de Revelion. Germania are probleme pe care nu le-a anticipat în gestionarea acestui val de imigranţi”, a precizat Constantin Bobaru.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât paza fabricii de armament de la UM Sadu este asigurată în mare parte de femei. Şeful pazei speră ca sirienii să nu ajungă la Bumbeşti Jiu. „Este o problemă delicată, sper să nu vină refugiaţi la Bumbeşti Jiu, fiind un centru de rezervă nu cred că se va întâmpla acest lucru, dar dacă se va întâmpla ne vom lua toate măsurile pentru a nu fi nici un fel de probleme. De altfel, noi am mai trecut printr-o asemenea experienţă în oraşul Bumbeşti Jiu, pe vremea când am avut acolo libienii şi ştim ce avem de făcut, dar eu sunt convins că nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat Marius Borcan.

ALDE vrea Referendum la Bumbeşti Jiu

Senatorul Dian Popescu crede că localnicii din Bumbeşti Jiu ar trebui consultaţi în legătură cu găzduirea sirienilor în centrul oraşului. „Mi se pare inacceptabil că autorităţile române, fără să consulte autorităţile locale, au decis deschiderea în Bumbeşti Jiu a unui centru pentru refugiaţi, lângă două licee din localitate unde învaţă peste 1000 de copii şi o fabrică de armament. Consider că amplasarea unui centru de refugiaţi lângă unităţi şcolare este un gest care pune în pericol siguranţa copiilor noştri”, susţine Dian Popescu, senator afiliat ALDE. Senatorul de delimitează de ceilalţi parlamentari de Gorj care nu fac nimic pentru a împiedica aducerea sirienilor la Bumbeşti Jiu. „Mă delimitez de colegii mei, parlamentari de Gorj, care au încercat să minimalizeze amplasarea acestui centru de refugiaţi explicând că ar fi unul de rezervă. Mai ales după evenimentele recente din Germania din Noaptea de Anul Nou, ca senator de Gorj, dar nu numai, cer guvernului Cioloş să decidă de urgenţă mutarea acestui centru într-o altă zonă fără riscuri. Având în vedere toate aceste aspecte, ALDE Gorj solicită organizarea unui referendum local prin care să respingem amplasarea acestui centru de migranţi”, spune Dian Popescu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: