Un fost primar poate ajunge la săpat de şanţuri. Află motivul!

Antonică Belgiu, fost primar la Fărcășești, ar putea face muncă în folosul comunităţii. Primăria Fărcăşeşti a solicitat în instanţă acest lucru, asta după ce a încercat fără succes să recupereze circa 9.000 lei de la Belgiu, pentru mai multe amenzi neplătite. Belgiu admite că are datorii la primărie, dar spune că nu va ajunge să cureţe şanţuri sau să măture străzi.

Acţiunea a fost depusă de Primăria Fărcăşeşti la Judecătoria Târgu Jiu, dosarul fiind înregistrat în luna noiembrie 2015. Obiectul acţiunii este "înlocuire amendă cu muncă în folosul comunităţii". Antonică Belgiu a fost preot şi mai apoi primar la Fărcăşești. În vară a fost reţinut pentru 24 ore într-un dosar de furt de lemne și mai apoi pus de magistraţi sub control judiciar. Belgiu are de achitat la primărie amenzi de circulaţie care s-au cumulat în ultimii ani, debitul ajungând unul destul de mare. Pentru că primăria nu a găsit niciun venit pe care să-i facă poprire, actualul primar, Dănuț Bălu, a cerut în instanţă ca acesta să presteze activitate în folosul comunităţii în contul acestor amenzi. "Domnul Antonică Belgiu nu are conturi în bănci, nu are loc de muncă. Am urmat toate procedurile, iar acţiunea în instanţă a fost ultima la care am apelat, pentru muncă în folosul comunităţii. Amenzile acestea sunt din 2005 până în 2015. Sunt amenzi de circulaţie, dar este şi o amendă aplicată de Garda de Mediu în 2006, preluată de primărie de la Trezoreria Rovinari", a declarat primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu. Primarul Dănuț Bălu a spus că şi fiul lui Antinică Belgiu, care este avocat, are de plătit peste 8000 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea unor amenzi.  

Belgiu: Bălu are o plăcere diabolică

Antonică Belgiu spune că nu va ajunge să facă muncă în folosul comunităţii. Acesta a criticat decizia primarului Dănuț Bălu, ca reprezentant al primăriei,  de a cere în instanţă înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii. "Da, am nişte amenzi de la circulaţie. Nici nu ştiu cât este, dar nici nu m-a interesat atâta timp cât eu mă judec cu el să-mi dea banii de viceprimar. I-am spus, când îmi dă banii plătesc şi eu amenzile. Fiind angajat, automat o să-mi ia 1/3 din salariu. Plăcerea lui este să nu am niciun leu şi să mor de foame. Aceasta este o plăcere diabolică", a declarat Antonică Belgiu la un post local tv.   

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu nu au acordat până acum un termen de judecată în acest dosar.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: