Rânca, „full” şi după vacanţa de Anul Nou

Chiar dacă de ieri cei mai mulţi români s-au întors la muncă, după vacanța de Crăciun și Revelion, la Rânca iubitorii muntelui încă nu se dau duși de pe pârtii. Principala pârtie din stațiune era aglomerată la fel ca în zilele anterioare, când mii de turiști au urcat la Rânca pentru a-și petrece aici sărbătorile de iarnă.

Drumul de acces spre stațiune era acoperit cu un strat de zăpadă tocată și amestecată cu nisip, șoferii putând să urce fără lanțuri, la baza muntelui nefiind un filtru, polițiștii dându-și seama că nu sunt probleme în trafic, un echipaj patrulând mereu traseul.

La baza pârtiei era înghesuială mare, pe lângă copiii aflați în vacanță fiind și mulți adulți care au decis să își prelungească șederea în Rânca pentru următoarele zile. „Păi acum să plecăm, când e atâta zăpadă? S-or supăra șefii pe noi, poate ne-or certa, dar două zile mai stăm pe aici că e prea frumos. E aşa bine aici că nu ne-am întoarce la lucru nici săptămâna viitoare. O să mergem şi la muncă, dar de miercuri, joi, încolo, dar deocamdată ne place aici”, a spus unul dintre turiştii aflaţi pe pârtie.

Aglomeraţie mare a fost şi la centrele care închiriază echipamente celor care vor să meargă pe pârtie. Angajaţii de aici de abia au făcut faţă „nebuniei”, în micile lor spaţii turiştii fiind nevoiţi să se înghesuie şi să aştepte la coadă pentru a primi bocanci sau ce mai cereau. A fost, în schimb, mai linişte prin parcările din preajma pârtiei, unde numărul maşinilor era mai mic decât în primele zile ale anului. Şoferii nu s-au mai înghesuit să oprească nici pe marginea drumului, mai ales că acum a nins, iar utilajele de deszăpezire aruncă zăpada luată de pe carosabil direct pe maşinile lăsate pe marginea şoselei. Mulţi dintre turişti vor pleca spre casă în această seară, dar cabanierii se aşteaptă de vineri încolo la un nou aflux de vizitatori, mai ales că zăpadă este din belşug.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: