Pasarela de pe Unirii, probleme la structură. Primar: Doamne fereşte!

A început să cedeze pasarela din zona Ciocârlău a municipiului Târgu Jiu, dar nici cea de pe Bulevardul Unirii nu este sigură. Specialiştii au constatat că podul peste calea ferată are probleme la structura de rezistenţă. Primăria a pus deoparte peste două milioane de lei să o reabiliteze, dar nicio firmă nu se încumetă să înceapă lucrările. Autorităţile nu au decât să se roage să nu se întâmple vreo nenorocire în zonă.

Cele două pasarele au fost expertizate anul trecut, dar primăria a alocat bani doar pentru reabilitarea celei din apropierea spitalului. A cedat mai întâi cea din Ciocârlău, din care s-a desprins o bucată de trotuar. „S-au făcut expertize. S-a constatat că prioritatea ar trebui să fie pasarela din zona Unirii. Are nevoie de reabilitare acea pasarelă pe partea de structură. Vorbim de elemente de structură. Acolo te poţi aştepta la orice. Doamne fereşte ca la un moment dat să se întâmple o problemă pe care să nu o putem evita. Am scos-o la licitaţie, şi acolo avem o licitaţie organizată. Nu s-a prezentat nicio firmă. Reluăm licitaţia la pasarela de pe Bulevardul Unirii. Sperăm să se prezinte cineva ca să poată fi reabilitată”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În jur de 2,2 milioane de lei au alocat aleşii locali pentru reabilitarea pasarelei din zona Gârdu, un pod care nu a mai fost modernizat de zeci de ani. „Din păcate, expertiza pe care o avem noi nu se leagă de o intervenţie imediată. Nu este o situaţie de urgenţă. S-a stabilit prin proiect ce avem de făcut. Sunt probleme cu licitaţia pentru că, în comparaţie cu lucrările pe care le realizăm pe străzi, firma care va câştiga această lucrare trebuie să fie agreată şi de Ministerul Transporturilor pentru că discutăm de un pasaj peste calea ferată şi nu orice firmă este autorizată să execute astfel de lucrări”, a mai adăugat Romanescu.

Până când vor fi gata expertizele pentru pasarela de la Artego, primăria a alocat bani, în regim de urgenţă, pentru a efectua o parte din lucrările de reabilitare, astfel încât siguranţa celor care traversează acest pod să nu fie pusă în pericol.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: