A murit în drum spre casă, după o noapte la serviciu

Accident mortal produs ieri dimineaţă pe şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, un şofer de 52 de ani pierzându-şi viaţa după ce a ieşit cu maşina de pe carosabil. Autoturismul s-a izbit cu putere de un parapet de protecţie, a ajuns în şanţul de pe marginea drumului, iar de aici a fost proiectat într-un canal colector, singurul din zonă, adânc de vreo doi metri.

Maşina s-a dat cu roţile în sus în canalul colector, iar şoferul a fost prins între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru a fi scos de acolo.

Nenorocirea a avut loc în jurul orei 8.00, când Corneliu Sichitiu se întorcea spre casă după o noapte de muncă în schimbul trei. El lucra la Artego şi mai avea mai puţin de un kilometru până să ajungă acasă, accidentul având loc în aceeaşi zonă în care, cu ani în urmă, şi-a pierdut viaţa şi fostul profesor Dumitru Bunoiu. Soţia bărbatului a venit într-un suflet la locul tragediei, nevenindu-i să creadă că cel cu care îşi împărţea viaţa a părăsit-o atât de devreme. Femeia a mărturisit că soţul său avea probleme cu inima şi lucra în ture de noapte, fiind destul de obosit, nimeni negândindu-se însă că se va ajunge la o asemenea nenorocire.

O şoferiţă care conducea în spatele Daciei lui Sichitiu a fost cea care a văzut la un moment dat cum maşina iese de pe carosabil şi se duce în şanţ, femeia sunând speriată la 112 şi spunând ce a văzut. Echipajele de descarcerare şi cele medicale nu au mai avut însă ce face pentru a salva viaţa bărbatului. „După ce au ajuns la fața locului, colegii mei au constatat că în autovehiculul implicat în accident era o persoană de sex masculin. S-a trecut la operaţiunile de descarcerare a acesteia, fiind extrasă din autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, prezent la faţa locului alături de echipele de intervenţie.

Medicii de la Ambulanță s-au declarat neputincioşi în faţa leziunilor grave pe care le-a suferit bărbatul de 52 de ani, moartea şoferului producându-se, cel mai probabil, pe loc. „Am găsit pacientul în stop cardio respirator, fără funcţii vitale, cu căi respiratorii obstrucționate și, posibil, cu o fractură de bază de craniu. Nu am mai avut ce face pentru că nu a mai avut nicio șansă. Era decedat de cel puțin 15 minute”, a menționat medicul Raluca Ionescu. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost preluat de un serviciu privat de pompe funebre și transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei, polițiștii deschizând o anchetă pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs accidentul. Moartea lui Sichitiu este cercetată însă și de inspectorii de muncă, decesul său fiind considerat accident de muncă întrucât bărbatul era în drum spre casă de la locul de muncă.

accident_centura

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: