Scandal sexual cu şeful Poliţiei din Urdari

Şeful postului de Poliţie din Urdari, Nicu Pasăre, s-a trezit implicat luni seara într-un ditamai scandalul cu conotaţii sexuale, în urma căruia a şi fost încătuşat pentru 24 de ore. El e acuzat că ar fi închis ochii la problemele penale ale unei femei din comună după ce i-ar fi făcut acesteia repetate avansuri de natură sexuală, agentul dându-i de înţeles „zânei” că o iartă în câteva dosare penale dacă întreţine cu el relaţii intime.

Alexandra Podărelu este mama a doi copii şi stă în concubinaj, fără acte, cu Bebe Tauru, rudă cu fostul viceprimar din Urdari care are acelaşi nume şi prenume. Femeia este cea care li s-a plâns anchetatorilor de faptul că trebuie să îi satisfacă poftele lui Pasăre pentru a fi scoasă basma curată din problemele penale pe care le are şi care au fost generate de nişte furturi de lemne şi cărbune, furturi care sunt „la modă” în zona respectivă. Ea a discutat inclusiv cu soţul său despre avansurile pe care le primea de la şeful de post şi, spune bărbatul, amândoi au decis să îl denunţe pe agent pentru a nu-şi agrava propria situaţie.

„În repetate rânduri s-a întâmplat să îi facă avansuri. Şi pe stradă, şi în postul de Poliţie, peste tot pe unde se întâlneau. Totul e înregistrat. El ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale, deoarece îi făcea alte avantaje în nişte dosare deschise pentru nişte cărbune. Şi eu am nişte dosare din astea. Aceste cuvinte i le spunea, că dacă va întreţine relaţii sexuale cu nevasta mea o va scăpa de dosarele penale. Ea nu a acceptat”, spune Bebe Tauru.

Poliţistul inocent

Ieri toată lumea prin Urdari vorbea despre cele întâmplate luni seara la postul de Poliţie din localitate, descinderile făcute atunci de anchetatori ducând la reţinerea poliţistului. Localnicii păreau ferm convinşi însă că lui Nicu Pasăre i se face o mare nedreptate, de la primar la ultimul pensionar vorbindu-se despre hărnicia poliţistului şi despre nevinovăţia acestuia. „Eu am aflat de treaba asta când am deschis dimineaţa Pandurul să citesc ziarul şi era acolo, pe net, pus articolul cu el. Eu îl ştiu de poliţist bun, care nu permitea să se facă rele în comună, să se fure. Nu cred că e adevărat aşa ceva pentru că noi în localitate nu am avut probleme de acest gen. Poate fi şi o înscenare pentru că era omul legii şi el şi-a făcut treaba în localitate şi a supărat pe mulţi”, spune primarul Mihai Calotă.

Agentul e bine văzut şi de femeile în vârstă din localitate, toate vorbindu-l la superlativ pe omul legii, lucrul pe care toţi localnicii îl spuneau ieri fiind cel privitor la modul exemplar în care Pasăre îşi făcea treaba. „El şi-a făcut treaba în comună. Vă spun eu că sunt femeie bătrână. Păi sediul Poliţiei mai avea un pic şi cădea până să vină el aici şef de post. Nu făcea el din astea! Păi omenaşul ăla la muierea aia se uita? Poliţia de aia e pusă să întrebe şi pe ăla şi pe ăla ce a făcut şi el asta făcea. Nu se uita el la muierea aia. Da, poate, dacă ar fi venit una aşa, mai ca lumea, mai aranjată, dar acum toate nespălatele să vină şi să îl acuze nu e corect. Nu a făcut nimic din toate astea”, a spus o pensionară.

Acuzaţii şi antecedente

Agentul a fost reţinut 24 de ore, fără să mai fie dus apoi la instanţa de judecată pentru a fi emis un eventual mandat de arestare preventivă pe numele său. El e acuzat de favorizarea făptuitorului, de fals intelectual, uz de fals şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, o acuzaţie formulată în Noul Cod Penal, Pasăre fiind, probabil, primul gorjean acuzat de aşa ceva după intrarea în vigoare a noii legislaţii penale în iarna anului trecut.

„În fapt, s-a reţinut că pentru a împiedica răspunderea penală a unei persoane pe care a surprins-o transportând cărbune sustras a întocmit în fals un proces verbal în care excludea participarea persoanei respective. Ulterior, pentru a soluţiona favorabil atât această cauză cât şi alte cauze pe care acesta le-a instrumentat, a pretins favoruri sexuale de la o persoană direct interesată”, a menţionat procurorul Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Acum omul legii riscă să îşi piardă toată cariera şi să stea mai mult în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile ce îi sunt aduse. Surse oficiale susţin că în urmă cu un an el a mai făcut obiectul unei anchete, după ce a fost prins circulând cu o maşină ale cărei numere provizorii de înmatriculare expiraseră. Agentul s-ar fi ales atunci doar cu o amendă administrativă.

politist_urdari

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: