Incendiu la motorul unui autobuz de călători

Un autobuz de călători, ce aparţine de Expres Transport SA Târgu Jiu, a luat foc în mers ieri dimineaţă, în timp ce circula chiar prin zona centrală a oraşului. Şoferul acestuia nu a observat fumul ce ieşea din spatele autobuzului, el trăgând pe dreapta doar după ce a fost claxonat de alţi participanţi la trafic.

Oamenii i-au spus că i-a luat foc autobuzul şi de abia în zona Dacia acesta a reuşit să oprească şi să tragă pe dreapta, cei doi călători pe care îi transporta coborând repede, fără să se intoxice cu fumul degajat în interior.

Autobuzul plecase ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, în cursă spre localităţi de la marginea oraşului, iar în zona centrală inclusiv un echipaj al Poliţiei Locale a observat dâra de fum ce ieşea din zona motorului, şoferul trezindu-se apoi cu motorul în flăcări. Omul a pus mâna pe extinctor şi a încercat să stingă focul aşa cum a putut, în sprijinul său venind şi un muncitor care lucra la o casă din apropiere şi care a adus cu el două găleţi cu apă. „A luat foc din mers. Nu am nicio explicație pentru ce s-a întâmplat, nu ştiu de ce a luat foc”, a spus șoferul, îngrijorat de cele întâmplate.

Pompierii care au sosit la faţa locului au fost cei care au stins incendiul. Un reprezentant al firmei de transport călători, Ion Moța, a menționat că o defecțiune la instalația electrică putea genera problemele de ieri dimineață. „Autobuzul numai ce plecase, avea toate verificările făcute din punct de vedere tehnic, probabil o defecţiune de natură electrică, ce se poate întâmpla la orice maşină aflată pe traseu. Avem RCA, ca orice altă mașină, dar nu avem Casco şi aici, în privinţa daunelor, rămâne să vedem cine le suportă”, a spus Moţa.

Problemele generate de incendiul respectiv au făcut ca autobuzele și troleibuzele de la Transloc SA să nu mai poată opri în staţia de la Dacia, ci direct pe banda a doua pe care circulau, pasagerii fiind obligaţi să coboare direct în stradă, zona fiind asigurată de agenți ai Poliției Locale. Programul curselor nu a fost însă afectat de incidentul respectiv, călătorii venind însă în stație și întrebând pompierii sau polițiștii dacă să mai aștepte sau nu după autobuze și troleibuze.

pompieri_autobuz

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: