Pasiunea unei foste învăţătoare. Îşi creează singură hainele

O fostă învăţătoare din oraşul Ţicleni a făcut o pasiune pentru tricotat. Femeia se poate lăuda că a creat sute de articole diverse şi unice: fulare, căciuli, mănuşi, bluze, pulovere, fuste, rochii şi chiar pardesie.

Învăţătoarea pensionară Mia Băltăreţu a pus prima dată mâna pe andrele la orele de lucru manual din şcoala generală. Mai târziu, fiind elevă a Liceului Pedagogic, şi-a însuşit toate tainele acestei îndeletniciri, păstrând şi acum caietul cu eşantioanele punctelor folosite în tricotat. Cu timpul, tricotatul a devenit un hobby pentru Mia Băltăreţu. Femeia a fost preocupată de aprofundarea cunoştinţelor, deţinând o frumoasă colecţie de cărţi ce au ca tematică tricotajele. Pensionara a avut intenţia să realizeze un manual de tricotat pentru elevii din învăţământul primar, însă nu şi-a pus ideea în practică. Femeia a descoperit în tricotat o modalitate de a crea, folosind kilometri de fire sintetice, lână, mătase sau bumbac. Din mâinile sale au ieşit o sumedenie de articole de îmbrăcăminte.

Mia Băltăreţu afirmă că tricotatul este „o activitate simplă şi relaxantă”, care îi dă multe satisfacţii. În obiectele tricotate, doamna Mia a pus foarte multă dăruire şi pasiune. Acest fapt a determinat-o să nu vândă din obiectele realizate, pe care le păstrează cu sfinţenie şi le poartă, convinsă fiind că moda „se întoarce” .

Acum, fosta învăţătoare speră că această pasiune va fi continuată de fiica sa, care „cochetează” cu andrelele atunci când îi permite timpul.

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: