Sărbătoare mare pentru creştini, de 1 octombrie

Joi, 1 octombrie, creştin-ortodocșii sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului. Este o zi sfântă deosebit de importantă și marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

În fiecare an, creștinii ortodocşi prăznuiesc pe 1 octombrie Acoperământul Maicii Domnului, una din cele patru mari sărbători închinate Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria.

Numită în popor şi Pocroave, Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne din Constantinopol, pe timpul Împăratului Leon Înțeleptul (886-911).

Sărbătoarea are adânci semnificații în viața creștinilor. Este un moment în care rugăciunile de ajutor și ocrotire la Maica Domnului fac minuni. Acoperământul Maicii Domnului îi ține sub protecția lui pe toţi creștinii care vor să fie feriți de încercări și de suferințe.

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului este marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie. În această zi credincioșii nu au voie să muncească, să spele sau să facă curățenie prin gospodării.

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: