Pârjoale delicioase din ciuperci

Pe lângă clasicele pârjoale din carne se pot prepara şi cele din ciuperci. Acestea sunt atât de gustoase și atât de bune încât vă pot face să renunţaţi la carne.

Pentru a prepara pârjoale cu ciuperci aveţi nevoie de ciuperci champignon, cartofi, morcovi, usturoi şi pătrunjel.

Ingrediente:

1 kg ciuperci curățate, spălate, fierte şi scurse bine sau ciuperci champignon crude, nu neapărat fierte.

2 cartofi mari

un morcov mai mărişor

4 căţei de usturoi

câte o jumătate de legătură de pătrunjel verde şi mărar

sare, piper, ulei

4 linguri pesmet +/- 2 linguri / sau făina

făina pentru modelat

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii şi morcovul în apă rece (cu tot cu coajă). Când sunt fierţi se scurg şi se pun sub un un jet de apă rece apoi se curăță de coajă. Se pasează după aceea bine cu accesoriul de făcut piure.

Se amestecă într-un bol ciupercile trecute prin maşina de tocat carne, legumele pasate, verdeaţa tocată bine, căţeii de usturoi pisaţi, sarea şi piperul. Se omogenizează toate şi se adaugă cele 4 linguri de pesmet/făină după care se amestecă bine. Trebuie să obţii un amestec bun de modelat, destul de tare care se dă la rece pentru 20 de minute.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie şi se ia cu mâna din compoziţie şi se modelează biluţe rotunde, pe care apoi poţi să le aplatizezi, le dai prin făină, le baţi bine şi le pui în uleiul încins.

Când pârjoalele sunt rumene pe-o parte învârte le pe cealaltă cu ajutorul unei linguri. Scoate-le  pe servetele absorbante de bucătărie şi lasă-le să se răcească.

Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: