Patroană de abator, reţinută

Maria Lupulescu, femeie de afaceri şi soţia patronului Lexistar Alexandru Lupulescu, a fost reţinută de poliţişti, împreună cu o angajată a Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj. 

"Luni, 5 octombrie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal aflat în lucru, ocazie cu care s-a procedat la reţinerea pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, a unei femei de 43 ani, L.M., din Târgu-Jiu, suspectată de comiterea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 9 alin 1 lit. b şi d din Legea 241/2005 şi  art. 25 C. penal rap. la art. 289 C. penal, şi a  unei suspecte de 47 ani, G.A., din Târgu-Jiu, pentru comiterea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 26 C.P., raportat la art. 9 alin 1 lit. b şi d din Legea 241/2005 şi art. 289 din C.P.

În fapt, în urma probatoriului administrat, poliţiştii au constatat că suspecta L.M.,  în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în perioada 2010-2012, nu a evidenţiat în actele contabile toate veniturile realizate din vânzarea produselor, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind de 1.286.751 lei.  De asemenea, pe parcursul cercetărilor, a rezultat faptul că, pentru ascunderea faptei sale, L.M., a instigat pe G.A., consilier în cadrul unei instituţii, să întocmească în fals note de inspecţie sanitar-veterinară şi certificate sanitar-veterinare pentru a scade din documentele financiar-contabile stocul scriptic de marfă", se arată în comunicatul IPJ Gorj. 

Învinuitele au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 06.11.2012 să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: