Gorjeanca Eglantina, vernisaj însângerat la Bucureşti

Vernisajul expoziţiei de pictură Green Monarchy-Eglantina a reunit seara trecută, în Carol 53, sute de iubitori de artă printr-un concept unic: relaţia trecut-viitor. Astfel, proiecţiile cu sânge verde scurgându-se pe pereţi realizate special pentru acest eveniment s-au îmbinat cu eleganţa arhitecturală a locaţiei. Instalaţia a fost un alt element şocant, prin faptul că un manechin era spânzurat în mijlocul încăperii, simbolizând sugrumarea tradiţiei.

Evenimentul a fost deschis prin acorduri de pian susţinute de Mircea Elisei şi dans contemporan realizat chiar de Eglantina, care a pictat live, preţ de câteva minute, un model uman. Torturile marca Tort Design, cocktailurile cu sânge verde în eprubete oferite de Laboratorul de Cocktailuri, vinurile de la Crama Cepari şi remixurile underground- Chris Kalvin au creat o atmosferă unică.

Pentru ca tabloul să fie complet, Eglantina a purtat o rochie Parlor inspirată din trecut, imaginea fiind asigurată de Canvas Image & Styling şi Ana Marin Make Up. 

„Ideile Eglantinei sunt întotdeauna nebune, aşa că n-am fost deloc surprinsă când mi-a spus ce vrea de la această expoziţie. A fost mult de muncă, mult de alergat, dar din fericire a ieşit un eveniment nebun în cel mai frumos sens”, a declarat Miruna Răduţoiu- PR Eglantina.

Expoziţia cuprinde 13 tablouri ce pot fi admirate până pe 5 noiembrie, zilnic între 14:00 şi 21:00.

TALENT

Eglantina Becheru a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Are 20 de ani şi este deja un mare artist, având mai multe expoziţii personale.

CREZ

„Pentru mine actul artistic înseamnă tabula rasa. Eliberarea de toate încorsetările epocii, şcolii, de toate credinţele în „aşa se face”, „aşa am învăţat”. Actul artistic este vibraţie în stare pură. Fireşte, trebuie să cunoşti a priori tehnica, cum se combină culorile, cum se realizează un portret etc., dar aruncă-le după ce le-ai cunoscut pentru că vor atârna greu şi tu nu te vei putea ridica deasupra lor. Revenind la critici şi părerile lor, sunt un mix între postmodernism şi suprarealism, dar eu îi zic pur şi simplu eglantinism”, a declarat Eglantina pentru www.instilulmeu.ro.

PREŢ

„În acest moment, cel mai ieftin tablou al meu costă 150 de euro, iar cel mai scump, 2000 de euro. Cu toate acestea, îţi pot spune că mi s-au oferit şi sume mult mai mari decât cele la care estimasem eu tablourile, spunându-mi-se mereu „eşti un copil care trebuie să înveţe să se aprecieze””, a declarat Eglantina pentru www.instilulmeu.ro.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: