Fratele lui Silviu Prigoană expune, la Târgu Jiu, maşinuţe de epocă

Fratele lui Silviu Prigoană va expune la Târgu Jiu o parte din colecţia sa de maşinuţe de epocă, în miniatură. Expoziţia va fi organizată în cadrul Festivalului Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Daniel Prigoană, fratele mai mare a lui Silviu Prigoană, este pasionat de maşinuţele de epocă, în miniatură. Acesta a investit peste 250.000 de euro în colecţia sa de aproximativ 300 de maşinuţe. O parte a acestei colecţii va fi prezentată la târgujienilor, în data de 19 octombrie. “Daniel Prigoană, fratele mai mare al lui Silviu Prigoană, este un renumit scriitor din Cluj Napoca, pasionat de maşinile de epocă. Acesta deţine o colecţie de aproximativ 300 de maşinuţe, în miniatură. Pentru colecţia sa a cheltuit peste 250.000 de euro. La Târgu Jiu va expune aproximativ 100 dintre maşinuţele colecţiei sale. Expoziţia va avea loc în cadrul Festivalului Naţional de Umor”, a declarat Ion Cepoi, organizatorul Festivalului “Ion Cănăvoiu. Expoziţia de maşinuţe de epocă va fi organizată la Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, iar intrarea va fi liberă.

Umoriştii, aşteptaţi la Festivalul “Ion Cănăvoiu”

Ediţia a XX-a a Festivalul Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu” se desfăşoară la Târgu Jiu, în perioada 19-21 octombrie. Umoriştii care doresc să participe la festival trebuie să-şi trimită lucrările la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Valorilor Tradiţionale Gorj până la data de 15 octombrie.

Manifestarea este deschisă umoriştilor, profesionişti sau neprofesionişti, pe următoarele secţiuni: concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului; epigramă; fabulă; proză umoristică scurtă; parodie/poezie satirică şi caricatură/fotografie umoristică. Nu se impune limită de vârstă. Potrivit organizatorilor, nu este admisă în concurs, participarea autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii. Vor fi respectate condiţiile secretului participării: plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Pentru secţiunile volum şi caricatură condiţia de “motto” se exclude. Obligatoriu va fi menţionat şi un telefon de contact.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: