Patroni evazionişti, executaţi silit

Două firme din Gorj au fentat statul cu peste două miliarde de lei. Societăţile desfăşoară activităţi de panificaţie şi transport rutier marfă. Administratorii sunt cercetaţi acum pentru evaziune fiscală, iar bunurile acestora vor fi vândute pentru recuperarea prejudiciilor.

O societate din comuna Băleşti este cea care a prejudiciat statul cu cea mai mare sumă, respectiv, 2,2 miliarde de lei vechi. Timp de un an, societatea a înregistrat în evidenţele sale facturi pentru cheltuieli inventate în valoare de peste 10 miliarde de lei, provenite de la firme fantomă, astfel plătind mai puţin la dările către stat. Societatea desfăşoară activităţi de prestări servicii şi transport rutier marfă.

Comisarii Gărzii Financiare au întocmit acte de sesizare penală care au fost înaintate organelor de cercetare abilitate. “S-a constatat că, în cursul anului 2012, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale de la firme cu comportament de firme fantomă, diminuându-şi în acest fel obligaţiile de plată către bugetul de stat, respectiv TVA-ul şi impozitul pe profit pentru cheltuieli apreciate ca fiind fictive la 10 miliarde de lei vechi. S-a stabilit un prejudiciu de 2,2 miliarde de lei şi am întocmit sesizare penală”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Gorj.

Evaziune cu pâine şi colaci

Şi o firmă din comuna Bălăneşti care produce şi vinde produse de panificaţie a prejudiciat statul cu circa 300 de milioane de lei vechi. Brutăria a vândut produse de panificaţie la negru. “Am finalizat analiza privind modul de producere, comercializare şi evidenţiere a veniturilor la o societate ce activează în domeniul panificaţiei, rezultând că, în perioada iulie-decembrie 2012, a comercializat peste 105.000 bucăţi pâine şi peste 6.600 bucăţi alte produse de panificaţie, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile obţinute din această activitate”, a precizat Gigel Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: