Dițescu, uns director la Sucursala Turceni

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a remis un comunicat de presă prin care a confirmat faptul că directorul Sucursalei Turceni, Gheorghe Văduva, a fost înlocuit cu inginerul Corneliu Dițescu, începând cu 1 martie. Ca întotdeauna, conducerea companiei dă informațiile pe jumătate. La momentul acesta se vorbește și despre alte schimbări, despre o nouă organigramă, dar și despre pensionarii pe care Laurențiu Ciurel îi menține și îi pune în funcții.

Presa a speculat faptul că printre cei schimbați din funcție ar fi și Octavian Graure, care ar fi fost înlocuit cu Adelina Popescu. De asemenea, că fostul director Văduva ar fi acum director adjunct, post creat special pentru el. Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată sau infirmată de companie, așa cum se cuvenea să o facă.

Dar, noul director de la Turceni Corneliu Dițescu este cunoscut ca fiind un apropiat al managerului Laurențiu Ciurel, firma la care acesta a lucrat, Romelectro, având, înainte de fuziune, mai multe contracte în companie. Și presa din Dolj urmărește numirea lui Dițescu la Turceni. Ziarul Expresul de Sud a scris că Dițescu a mai fost director la Turceni, de unde a plecat cu plăți compensatorii, dar s-a angajat direct director la Termocentrala Craiova. Aici a devenit celebru după ce a fost investigată o licitație cu fonduri europene. Apoi, Dițescu a ajuns director la firma Romelectro, societate ce avea contracte cu Craiova, dar și cu celelate complexuri energetice.

Iar acum, în 2013, situația se repetă. Dițescu, aporpiat al fostului ministru Dan Ioan Popescu, ajunge din nou șef la Termocentrala Turceni. 

PENSIONARI

Actualul manager Laurențiu Ciurel este acuzat că menține și promovează în funcții numai pensionari. Dițescu este un exemplu. Există pericolul ca administrația să aibă în echipa sa numai oameni aflați în pragul pensionării, oameni care să se gândească numai la ziua de azi, a declarat sindicalistul Ion Rușeț.

REORGANIZARE

De mai multe săptămâni este vehiculată o reorganizare a companiei, în sensul de a forma două sucursale miniere, prin fuziunea actualelor EMC-uri. „Deocamdată nu se ştie în ce mod va fi reorganizată Divizia Minieră, dacă va fi sau nu împărţită în sucursale. Trebuie găsită o formulă de fluidizare a activităţii”, a declarat directorul EMC Rovinari, Daniel Antonie, la Radio Infinit. Acesta a mai spus că nu este de acord cu înființarea a noi sucursale, Motru și Rovinari.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: