Patronul FCU Craiova, încă 5 ani de închisoare

Condamnat la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, Adrian Mititelu a mai primit o condamnare. Patronul FCU Craiova a fost condamnat la 5 ani de zile de închisoare,  cu executare, într-un alt proces, fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Patronul celor de la FC U Craiova este momentan la închisoare, după evaziunea fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Adrian Mititelu a primit însă, miercuri, o nouă condamnare la închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a ?i lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.  

În baza art.36 alin.1 raportat la art.34 alin.1 lit.b din Codul penal din 1969 contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă şi prin sentinţa penală nr.82/13.02.2019 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5997/63/2016,  definitivă prin decizia penală nr.1364/ 5.11.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare”, se specifică în sentinţa anunţată miercuri de Tribunalul Dolj.

Sentinţa în cazul lui Adrian Mititelu nu este definitivă, putând fi atacată la o nouă instanţă.

Vizualizări: 3,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: