Fiul judecătoarei Dafinescu, trimis în judecată

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei din Novaci, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor, în ziua de 19.08.2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, jud. Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, tânărul a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Femeia de 52 de ani era însoțită de fiul ei de 16 ani. Victima a decedat la spital. Mihai Dafinescu (25 ani) s-a predat la poliție a doua zi dimineața. Deși trecuseră multe ore de la accident, încă mai avea urme că a consumat alcool.

„Acțiunea de ucidere prin lovirea cu autoturismul a fost comisă urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind activitatea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice. Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluționare”, au transmis procurorii.

Vizualizări: 3,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: