Patronul unui service auto, amenințat cu bătaia. „Te crap în două”

„Îți crap capul”, „o să te bat, de n-ai luat bătaie în viața ta”, „bag sabia în tine” sunt câteva frânturi din mesajele de amenințare primite de patronul unui atelier auto din municipiul Târgu Jiu. Scandalul a pornit, evident, de la o mașină. Proprietarul autovehiculului, un bărbat de 29 de ani, s-a arătat deranjat de faptul că reparațiile durează mai mult timp decât ar fi crezut, așa că a trecut la injurii și amenințări. Tânărul a fost condamnat, zilele trecute, după ce în vară a primit o amendă penală pentru scandal.

La începutul lunii iulie, Cristian N.C. s-a prezentat la atelierul din Târgu Jiu, solicitând efectuarea de reparații la un autoturism BMW X6, care avea avarii în partea din spate, întrucât fusese lovit în trafic.

Patronul service-ului auto a fost de acord, dar i-ar fi spus tânărului că va dura ceva timp, pentru că mai are și alte mașini la reparat și, în plus, așteaptă să-i fie livrate piesele comandate.

După ce s-au înțeles asupra prețului reparației, care s-a ridicat la suma de 4.000 de lei, în care a fost inclusă și contravaloarea pieselor ce trebuiau înlocuite, Cristian i-a dat patronului un avans de 1.500 de lei.

După vreo trei săptămâni,  proprietarul mașinii a început să-l sune aproape zilnic pe patronul service-ului, cerându-i să termine reparațiile la mașină.

„Conform susținerilor persoanei vătămate, începând cu luna iulie 2019, inculpatul a început să o amenințe cu acte de violență extremă, afirmând că «îmi va crăpa capul și va băga sabia în mine». Tot cu aceste ocazii, inculpatul i-a atras atenția persoanei vătămate că va veni la atelierul său însoțit de băieții lui și îi vor lua mașina din atelier, partea vătămată trăgând concluzia că C.C. N. nu îi va mai remite nicio sumă de bani pentru reparațiile efectuate, urmând să ia autoturismul din atelierul său prin întrebuințarea de violență”, potrivit informațiilor de la dosar.

Aceste amenințări au culminat în data de 16 iulie, când tânărul i-a trimis mai multe mesaje scrise și vocale pe aplicația WhatsApp: „Ce muncă mă, că trebuia să mi-o dai de două săptămâni și au trecut două luni jumătate. (...) Păi tu ce crezi că îți merge cu mine ca cu toți lacheii tăi la care le-ai făcut mașinile. Băi, eu mâine vin și îți... să-mi gați mașina și îți dau banii. Mâine mașina să fie făcută gata. Eu îți crap capul mâine, tu ascultă ce-ți spun. Eu mă piș pe poliția ta, mă piș pe tine, eu te bat de te c… pe tine.”

Într-un alt mesaj, bărbatul i-a transmis că „mâine când vin la tine, te crap în două”.

„Bă oricum când ajung acolo, eu oricum îți iau mașina, deci la mine e simplu. Eu nu stau să mai lungesc... La mine nici nu mai trebuie să discut eu cu tine. Mie îmi dai mașina și cu asta basta. Eu de aia m-am băgat la tine, că ai zis că în două săptămâni și au trecut trei luni și tu mai vrei bani...”, „ O să te bat, bă o să te bat să moară familia mea... o să te bat, de n-ai luat bătaie în viața ta. ...tu mergi cu mine la prosteală. O să te bat de-mi iau fapta asupra ta, deci o să te bat rău de tot”, sunt alte două mesaje primite de administratorul service-ului.

Patronul spune că i-a fost teamă, știind că tânărul face parte dintr-o grupare care săvârșește în mod constant infracțiuni cu violență, așa că a apelat la poliție. Bărbatul a și fost reținut, în vară, pentru 24 de ore, pentru amenințare.

Cu ocazia audierii, inculpatul spune că a avut o înțelegere cu patronul atelierului auto și că a convenit cu acesta ca reparațiile să fie finalizate „în termen de două săptămâni”.

Fiind deranjat de întârzierea acestor lucrări, inculpatul a recunoscut că i-a transmis mesaje vocale de amenințare. Zilele trecute, tânărul a fost condamnat la pedeapsa de 120 de zile amendă a câte 10 lei, respectiv 1.200 lei. Cum mai avea o amendă penală de 4.500 lei, dată în vară, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, instanța a dispus să contopească pedepsele, stabilind pedeapsa amenzii de 4.900 lei.

Judecătoria Târgu Jiu a respins cererea patronului privind acordarea de daune morale.

Vizualizări: 4,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: