Patru drumuri din Bumbesti Piţic, asfaltate

Autorităţile locale din Bumbeşti Piţic au demarat asfaltările la patru drumuri. Lucrările se efectuează cu fonduri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Banii primiţi sunt extraordinar de utili pentru reabilitarea a patru drumuri care deservesc şcoli şi biserici de pe raza comunei, mai exact: DC 28, drumul de-a lungul râului Galbenu, care face legătura cu podul; DC 26; DC 19 A şi DS 23, ambele în satul Cârligei Deal. Lungimea totală a celor patru drumuri este de 5,600 kilometri.

Irina Cojocaru, viceprimarul comunei Bumbeşti Piţic, spune că se asfaltează acum ultimele două drumuri comunale şi săteşti rămase nemodernizate. Este vorba de DC 28, în satul Poienari, unde deja s-a turnat al doilea strat de asfalt. Firma care execută lucrarea a muncit foarte bine, deoarece drumul a fost finalizat în două luni. Acum firma care a câştigat licitaţia lucrează pe DC 19, cel care leagă drumul naţional de satul Cârligei. După finalizarea acestuia, încep lucrările la DS 23 şi DC 26. Autorităţile locale au ales să introducă în acest proiect drumurile care necesită intervenţii urgente, dat fiind faptul că deservesc şcoli şi biserici.

„Mai rămân doar câteva uliţe şi drumuri de tarla să fie asfaltate”, ne-a precizat Irina Cojocaru, viceprimarul comunei Bumbeşti Piţic. Acum autorităţile aşteaptă să vadă ce fonduri se mai pot accesa ca să le asfalteze şi pe acestea.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: