Patru heleșteie din Peștișani, concesionate

Administrația locală din Peștișani, județul Gorj, a inițiat demersurile pentru concesionarea a patru heleșteie de pe raza comunei. La sfârșitul lunii martie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre pentru evaluarea celor 3 lacuri din Brădiceni și pe cel din Boroșteni în vederea concesionării.

Heleșteiele se află în domeniul privat al comunei. Mai sunt alte trei în Peștișani, însă administrația locală spune că pe acelea nu le concesionează pentru că vrea să le amenajeze printr-un program finanțat din fonduri europene. ”De 25 de ani, lacurile au fost lăsate în părăsire. S-au colmatat, au crescut pomi în ele sau papură. Pentru lacurile de la Peștișani, intenționez să depun un proiect pentru fonduri europene pe Programul Operațional Piscicultură și să fac investiția pe primărie. O investiție destul de mare, dar încă nu s-a deschis axa de finanțare, însă anul acesta se va deschide. Pe cele de la Brădiceni și Boroșteni vrem să le scoatem la concesiune, să încaseze ceva primăria și să se facă ceva acolo. Cine o veni investește, face, mai obținem și noi niște bani, se mai fac niște locuri de muncă”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Heleșteiele vor fi concesionate în urma unor licitații. Autoritățile locale spun că vor impune niște condiții celor care vor dori să le preia în concesiune. ”Heleșteiele pot fi folosite pentru pescuit, agrement. Suma se stabilește în urma unei expertize. Am primit solicitări verbale, dar le vom scoate la licitație, estimăm că va avea loc în circa o lună. Cei care vor câștiga trebuie să le întrețină. Trebuie curățate, decolmatate. Dacă nu, le pierd”, a explicat primarul din Peștișani.

Galerie foto


Vizualizări: 2,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: