Ministerul Transporturilor explică de ce nu poate reabilita Transalpina

Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a primit răspunsul ministrului Transporturilor, la o interpelare legată de starea unor drumuri din județ. Cârciumaru a întrebat, printre altele, de ce compania națională de drumuri nu poate interveni pe Drumul Național 67 C- Transalpina, pe transonul Novaci-Rânca partea carosabilă fiind avariată în urma iernii. “În ce relații contractuale se află constructorul Romstrade cu administratorul drumului? De ce nu poate interveni Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu cu lucrări de reparații pe segmentul de drum care străbate stațiunea Rânca?”, sunt întrebările lui Cârciumaru, care atrage atenția asupra faptului că drumul ar putea deveni impracticabil în câțiva ani.

Răspunsul primit de Cârciumaru nu este încurajator. Ministerul explică faptul că încearcă să rezilieze încă din 2014 contractul cu Romstrade, firma care a asfaltat Transalpina, dar nu a terminat lucrarea. Romstrade a refuzat să accepte rezilierea contractului, motiv pentru care s-a ajuns la instanță.

“CNAIR așteaptă decizia instanței pentru a putea demara procedura de achiziție în vederea realizării lucrărilor rămase de executat”, se arată în răspunsul primit de Florin Cârciumaru. (A.A.)

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: